ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Για τα μάτια ενός θηλυκού: Άνακάλυψε δύο παγωμένα ελάφια που πάλευαν σε ποτάμι στην Αλάσκα

Για τα μάτια ενός θηλυκού: Άνακάλυψε δύο παγωμένα ελάφια που πάλευαν σε ποτάμι στην Αλάσκα
Facebook

Με ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ο Τζεφ Έρικσον που ανακάλυψε δύο παγωμένες άλκες σε νερά ποταμού της Αλάσκα.

Ο άνδρας από το Γιουναλακλίτ, της δυτικής Αλάσκας έκανε βόλτες στο χιονισμένο τοπίο κοντά στο Βόρειο ποταμό, όταν έκανε τη συγκλονιστική ανακάλυψη.

Τα κέρατά των δύω ζώων ήταν μπλεγμένα μεταξύ τους τη στιγμή που εκτοπίστηκαν απο τον Τζεφ, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι δύο άλκες βρίσκονταν σε κατάσταση μάχης. Είναι πιθανό το ένα να σκοτώθηκε στη διάρκεια της μάχης για το θηλυκό και το δεύτερο εγκλωβίστηκε εκεί καθώς τα κέρατά του είχαν «κλειδώσει» με αυτά του νεκρού ελαφιού.

«Φαίνεται πως ένα από τα κέρατα του νικητή πλήγωσε θανάσιμα τον αντίπαλό του. Η κίνηση αυτή όμως ταυτόχρονα ‘παγίδευσε’ τον νικητή καθώς τα κέρατά τους έμειναν μπλεγμένα και η νεκρή άλκη τον τράβηξε με το βάρος της στο νερό όπου και πνίγηκε», περιγράφει.

Οι φωτογραφίες από τις παγωμένες άλκες ανέβηκαν στη σελίδα του Facebook του The Alaska Life, όπου πολλοί αναρωτιούνταν αν το κρέας τους εξακολουθεί να είναι καλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ