ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ποτήρια που ίσως «εξαφανίσουν» τα σκουπίδια

Ποτήρια που ίσως «εξαφανίσουν» τα σκουπίδια

Ακόμη ένα βήμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τα πλαστικά σκουπίδια πραγματοποιήθηκε από την Τσέλσι Μπριγκάντι και τη Λι Αν Τάκερ.

Οι δύο σχεδιάστριες συναντήθηκαν στο Parsons, το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ινστιτούτα design και σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ποτήρια που...τρώγονται. Το 2010, συμμετείχαν σε διαγωνισμό Jell-O και ακολούθησε καμπάνια στο Kickstarter και μία εμφάνιση στο αμερικανικό σόου “Shark Tank”. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Loliware, η οποία παράγει βιοαποσπ(βρώσιμα) πλαστικά ποτήρια.

Αυτά τα «ιδιαίτερα» ποτήρια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι φτιαγμένα από φύκια αναμειγμένα με οργανικές γλυκαντικές ουσίες και είναι βρώσιμα. Τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της με το πιο πρωτότυπό τους δημιούργημα: ποτήρια φτιαγμένα από εκχυλίσματα βιταμινών.

«Αν το ποτήρι καταλήξει σε ποταμάκι ή κανάλι, εκεί όπου υποτίθεται ότι δεν πρέπει να καταλήξει, θα διαλυθεί όπως διαλύεται μια μπανανόφλουδα όταν καταλήγει σε ποταμάκι» εξήγησε η Λι Αν Τάκερ, στο Lost At E Minor. «Αυτό είναι σημαντικό βήμα σε σχέση με άλλα βιοπλαστικά με βάση τον αραβόσιτο, τα οποία εξακολουθούν να είναι ένα θέμα για τα κανάλια».

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ