ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστική πρόσβαση σε δημοφιλή αξιοθέατα

Αποκλειστική πρόσβαση σε δημοφιλή αξιοθέατα
REUTERS/Hannah McKay

Οι ξεναγήσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα μπορεί να γίνουν κουραστικές αν το μέρος είναι κατακλεισμένο από κόσμο. Τη λύση έρχεται να δώσει ο Greg Sacks, συνιδρυτής ταξιδιωτικού γραφείου. Πρόκειται για ιδωτικές ξεναγήσεις κατά τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το εκάστοτε αξιοθέατο χωρίς να ταλαιπωρείται.

"Έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στη Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη και σε μερικά άλλα μέρη στο Παρίσι και στην Ανδαλουσία" είπε χαρακτηριστικά ο Greg Trufflepig.

"Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σχετικά μεγάλο γκρουπ ή αρκετά χρήματα"

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις δεν είναι πάντα ακριβές.

Το ξενοδοχείο St. Regis' Aficionado προσφέρει ένα πρόγραμμα αποκλειστικής πρόσβασης σε εμπειρίες που συμβαίνουν μόνο μια φορά στη ζωή ενός ανθρώπου, το οποίο περιλαμβάνει διάσημα αξιοθέατα και μουσεία.

Στόουνχεντζ, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Στόουνχετζ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου. Το Stonegenge Tours κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια με την οποία μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Stone Circle κατά την αυγή αλλά και το σούρουπο που κανονικά απαγορεύεται η είσοδος στον κόσμο.

Βέβαια, πρέπει να κλείσει κανείς το "εισιτήριο" μήνες πριν, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια.

REUTERSKieran Doherty

Πηγή:REUTERS/Kieran Doherty

Μουσείο μοντέρνας τέχνης, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης είναι μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή του Μανχάτταν. Θεωρείται πως έως σήμερα κατέχει μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, με δουλειές των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών όπως του Πάμπλο Πικάσσο, του Ανρί Ματίς, του Βίνσεντ βαν Γκογκ, του Σεζάν, του Νταλί και του Τζάκσον Πόλοκ. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης διαθέτει έξι ορόφους οι οποίοι περιέχουν έργα τέχνης που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία καθώς έχει ετησίως μέσο όρο 3 εκατομμύρια επισκέπτες. Η αποκλειστική ξενάγηση στο συγκεκριμένο μουσείο πραγματοποιείται είτε πριν ανοίξει για το κοινό είτε αφού κλείσει.

Shu Fang Zhai Palace(Beijing)

Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη είναι η πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του ουρανού. Ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ. Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης.

Η Απαγορευμένη Πόλη μπορεί να μην είναι τόσο απαγορευμένη όσο ήταν πριν από έναν αιώνα, αλλά μέσα σε αυτό το εκτεταμένο σύμπλεγμα του Πεκίνου βρίσκεται το Shu Zhai Palace, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που παραμένει πολύ μακριά από το κοινό.

Το Shu Fang Zhai Palace κατασκευάστηκε το 15ο αιώνα και αποτελείται από μία αυλή και ένα κτίριο σε σχήμα l.Χαρακτηρίζεται από δύο επίπεδα. Το μεγαλύτερο βρίσκεται στην αυλή. Το μικρότερο είναι δυτικά της πίσω αίθουσας του κτιρίου και χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν κυρίως για παραστάσεις όπερας κατά τη διάρκεια αυτοκρατορικών οικογενειακών δεξιώσεων.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να δουν το εσωτερικό του και να θαυμάσουν αυτόν τον υπέροχο χώρο, μπορούν να εξασφαλίσουν αποκλειστική πρόσβαση από εταιρία ξενάγησης.

Καπέλα Σιξτίνα, Βατικανό

Η Καπέλα Σιξτίνα είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου αλλά η πολυκοσμία που επικρατεί μπορεί να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα.Για όσους επιθυμούν λιγότερα πλήθη και περισσότερο χρόνο (τουλάχιστον μισή ώρα) για να απολαύσουν τη φανταστική δημιουργία του Michelangelo, μπορούν να αποκτήσουν VIP είσοδο στο Βατικανό.

Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ' εκ του οποίου οφείλεται και το όνομα αυτού. Η φήμη του όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ακολουθεί το Ναό της Παλαιάς Διαθήκης, και ιδιαίτερα για το διάκοσμό του. Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του (1508-1512).

Faraway Bay Aboriginal Rock Art, Αυστραλία

Το Faraway Bay αποτελεί μια απομακρυσμένη περιοχή στην Αυστραλία και φιλοξενεί πολλές συλλογές Aboriginal rock.

Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθεί αυτές τις μη προσβάσιμες γκαλερί κάποιος είναι στο tour "rock art retreat" που πραγματοποιείται από τον Ju Ju Buriwee Wilson

Exclusive tours offer behind-the-scenes access to world's busiest attractions

By Mark Johanson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ