ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι δέκα travel bloggers που θα σε κάνουν να ταξιδέψεις

Οι δέκα travel bloggers που θα σε κάνουν να ταξιδέψεις

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες τους κάνουν πολύ κόσμο να ζηλεύει. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους στα social media κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ συχνά τα τοπία που απαθανατίζουν μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής.

Ο λόγος για τους travel bloggers, τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μας "ταξιδεύουν" μέσα από τις περιπέτειές τους, και να μας κάνουν να νιώθουμε την ελευθερία που νιώθει κανείς όταν ταξιδεύει.

Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα social media και το διαδίκτυο για να μοιραστούν με τους φίλους και τους ακολούθους τους τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες πληθαίνουν. Κάποιοι το κάνουν... ερασιτεχνικά, υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν εξελίξει αυτήν τους τη συνήθεια σε επαγγελματική ενασχόληση, που σε κάποιες περιπτώσεις τους αποφέρει και χρήματα, αφού το κάνουν τόσο επιτυχημένα που καταφέρνουν να ασκήσουν τη δική τους επιρροή στον μαγευτικό κόσμο των ταξιδιών.

Οι travel bloggers μας δίνουν ιδέες για τις διακοπές μας, μας εμπνέουν να επισκεφθούμε μέρη του πλανήτη που ίσως δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν και, σε κάποιες περιπτώσεις, μας βοηθούν ακόμη και να οργανώσουμε τα ταξίδια μας.

Το σίγουρο είναι ότι μας «ταξιδεύουν» μέσα από τις αναρτήσεις τους, γεγονός που ενέπνευσε και το περιοδικό Forbes να συντάξει την πρώτη του λίστα με τους δέκα travel bloggers που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή.

10. Kate McCulley (ΗΠΑ)

https://www.instagram.com/p/p

Η Kate McCulley, ταξιδεύει μόνη και μοιράζεται τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες μέσα από το blog της Adventurous Kate. Ξεκίνησε τα ταξίδια της το 2001, κι έκτοτε έχει επισκεφθεί 70 χώρες, περνώντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να ταξιδεύουν μόνες.

Στον λογαριασμό της στο Instagram μπορεί κανείς να δει φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις περιπέτειές της, καθώς και συμβουλές για να απολαύσει καλό φαγητό και ποτό στα μέρη που ταξιδεύει.

9. Chris Burkard (ΗΠΑ)

https://www.instagram.com/p/p

Σε ηλικία μόλις 31 ετών, έχει καταφέρει να επισκεφθεί την Ισλανδία όχι μία, ούτε δύο, αλλά 28 φορές. Καταγράφει τις εμπειρίες του στο blog του από το 2009 και πλέον μετρά 2,6 εκατομμύρια followers στο Instagram, όπου ανεβάζει φωτογραφίες από τα τοπία που επισκέπτεται, συνοδεύοντάς τις με μια ιστορία.

Τα ταξίδια του μάλιστα στην Ισλανδία, γίνονται για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: την ευαισθητοποίηση για την προστασία των ποταμών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο αμερικανός φωτογράφος έκανε και μια ταινία, με τίτλο "Under an Artic Sky", η οποία καταγράφει το ταξίδι του στο πιο απομακρυσμένο άκρο της Ισλανδίας.

8. Johnny Jet (ΗΠΑ)

https://www.instagram.com/p/p

Σύμφωνα με το Forbes, ο Johnny Jet, είναι «μια αυθεντική ταξιδιωτική επιρροή». Ξεκίνησε το μακρινό 1995, με ταξιδιωτικά newsletter, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έβγαλε στον αέρα την ιστοσελίδα του. Βλέποντας... μπροστά, εκτιμά ότι το Pinterest θα γίνει σύντομα το νέο μεγάλο «όπλο» στο διαδίκτυο.

7. Louis Cole (Ηνωμένο Βασίλειο)

https://www.instagram.com/p/p

Ο ένας και μοναδικός βρετανός της λίστας, μοιράζεται μέσω διαδικτύου τα ταξίδια του από το 2012. Μέσω του καναλιού του "Fun for Louis" στο YouTube , συνδυάζει την μαγεία του ταξιδιού με το χιούμορ.

6. The Planet D (Καναδάς)

https://www.instagram.com/p/p

Ο Dave Bouskill και η σύζυγός του Debra Corbeil, είναι τα πρόσωπα πίσω από το πολύ επιτυχημένο The Planet D: Adventure Travel Blog. Στόχος τους είναι να ενθαρρύνουν τον κόσμο να αναζητά την περιπέτεια, ασχέτως της οικονομικής τους κατάστασης ή των... αθλητικών δυνατοτήτων τους.

«Η περιπέτεια είναι για όλους», είναι το σλόγκαν τους, ενώ η πιο χρήσιμη συμβουλή που έχουν να δώσουν στους επίδοξους ταξιδιώτες δεν είναι άλλη από το να εμπιστευθούν έναν ντόπιο για να τους ξεναγήσει στα μέρη που επισκέπτονται.

5. Damon and Jo (ΗΠΑ, Βραζιλία)

https://www.instagram.com/p/p

Damon Dominique και Jo Franco γνωρίστηκαν στο κολέγιο και «ενώθηκαν» εξαιτίας της αγάπης τους για τα ταξίδια και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το νεαρό ζευγάρι είναι ο... ζωντανός ταξιδιωτικός οδηγός για πολλούς εφήβους, οι οποίοι απολαμβάνουν τις περιπέτειές τους, τόσο στο youtube όσο και στην ιστοσελίδα "Shut Up and Go."

4. Eric Stoen (ΗΠΑ)

https://www.instagram.com/p/p

Ο Eric Stoen «τρέχει» το πιο... οικογενειακό blog, το Travel Babbo, το οποίο εμπνεύστηκε από τη δική του ανάγκη να έχει μαζί, στα ταξίδια του, τα παιδιά του.

«Μου αρέσει πάρα πολύ να ταξιδεύω με την οικογένειά μου και στόχος μου είναι να ενθαρρύνω κι άλλους ανθρώπους να παίρνουν τα παιδιά τους παντού», είπε στο CNNi.

3. Murad και Nataly Osmann (Ρωσία)

https://www.instagram.com/p/p

Είναι σχεδόν αδύνατο να βάλει κανείς το #travel στο Instagram και να μην γεμίσουν την οθόνη του οι εντυπωσιακές φωτογραφίες μιας γυναίκας που κρατά από το χέρι έναν άνδρα και τον οδηγεί σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Αυτή η μόδα ξεκίνησε το 2011 από τον Murad και την Nataly Osmann, ένα νεαρό ζευγάρι από τη Ρωσία. Η πρώτη τους φωτογραφία, με φόντο την Βαρκελώνη έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ, γεγονός που τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν μια σειρά φωτογραφιών από τα ταξίδια τους κάτω από το #FollowMeTo στα social media αλλά και στην ιστοσελίδα που διατηρούν.

2. Kiersten Rich (ΗΠΑ)

https://www.instagram.com/p/p

Για χρόνια «κολλημένη» σε ένα γραφείο, η Kiersten Rich ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων δεν της ταιριάζει κι έτσι αποφάσισε να... γυρίσει τον πλανήτη. Από τότε, η νεαρή από την Καλιφόρνια περιγράφει τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες μέσα από την ιστοσελίδα της The Blonde Abroad. Μέσα από τα κείμενά της, δίνει πληροφορίες και συμβουλές για το πώς είναι να ταξιδεύει μια γυναίκα μόνη και πώς να ταξιδέψει κανείς χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα.

1. Brian Kelly (ΗΠΑ)

Ο Brian Kelly είναι διάσημος στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «The Points Guy». Ο Brian έκανε.. επάγγελμα το πώς μπορεί κανείς να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερα μίλια ως συχνός επιβάτης αεροπορικών εταιρειών. Η ιδέα του ξεκίνησε το 2007 και πλέον είναι CEO της δικής του διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία βοηθά κι άλλους επιβάτες να ακολουθήσουν τα βήματά του. Μέσα από την ιστοσελίδα του δίνει συμβουλές για το ποια πιστωτική κάρτα αποφέρει τους περισσότερους πόντους εξαργύρωσης, ενώ γράφει και κριτικές για ξενοδοχεία.

World's top 10 travel influencers, according to Forbes, Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ