ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Game of Thrones: Επτά ταξιδιωτικές προτάσεις στο σύμπαν του Westeros (pics)

Game of Thrones: Επτά ταξιδιωτικές προτάσεις στο σύμπαν του Westeros (pics)
Game of Thrones

Για τους φανατικούς του Game of Thrones, οι περιοχές που γυρίζεται η σειρά αποτελούν σημείο αναφοράς στα επεισόδια που διαδέχονται το ένα το άλλο. 

 

 

Οι δημιουργοί του Game of Thrones χρειάστηκε να ταξιδεύσουν σε όλο τον κόσμο για να βρουν τις κατάλληλες τοποθεσίες προκειμένου να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη με τον καλύτερο τρόπο το γραπτό του George R.R. Martin.

Οι παραγωγοί της σειράς, έκαναν τα γυρίσματά τους σε Κροατία, Βόρεια Ιρλανδία, Ισλανδία, Μαρόκο, και Μάλτα, και στην συνέχεια με τα απαραίτητα γραφικά εφέ τα μετέτρεπαν στα μυστηριακά και εξωτικά μέρη που βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο.

Winterfell (Castle Ward)

Capture

Πρόκειται για μια από τις κυριότερες τοποθεσίας γυρισμάτων της σειράς. Η έκτασή της είναι χίλια στρέμματα και βρίσκεται γύρω από το Κάστρο Ward στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι κοντά στο χωριό Strangford και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

King's Road (The Dark Hedges)

Capture1

Βρίσκεται στο County Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας και μαγεύει κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται το σημείο. Πρόκειται για ένα δρόμο με οξιές που φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα και σχηματίζουν μια φυσική τοξωτή σήραγγα, η οποία είναι πλέον ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής. Είναι το μέρος που είχαμε δει στην 2η σεζόν ως King's Road με πρωταγωνιστές την Arya και τον Gendry μετά την αποχώρησή τους από το King’s Landing.

Dragonstone (Downhill Strand)

https://www.instagram.com/p/p

Μια άλλη αξιοσημείωτη τοποθεσία στη Βόρεια Ιρλανδία είναι η παραλία στο Downhill Strand, η οποία έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Στο Game of Thrones την παραλία επισκέφτηκαν ο Stannis Baratheon και η Melisandre.

King's Landing (Τα τείχη του Ντουμπρόβνικ)

Capture4

Τα τείχη της πόλης του Ντουμπρόβνικ είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Αρχικά, ξεκίνησαν ως ένα απλό Βυζαντινό κάστρο σε ένα βραχώδες νησί και μετά από πολλά χρόνια και αμέτρητες προσθέσεις κατέληξαν να θεωρούνται ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα κατά τη μεσαιωνική εποχή καθώς δεν κατάφερε κανένας κατακτητής να τα διαπεράσει. Τα μήκος τους είναι περίπου δύο χιλιόμετρα, ενώ σε κάποια σημεία τους φτάνουν σε ύψος και ένα κτίριο 8 ορόφων. Μέσα στα εντυπωσιακά τείχη βρίσκεται η μεσαιωνική παλιά πόλη.

King's Landing (Στράντουν, Ντουμπρόβνικ)

Capture5

Το Stradun είναι ο πεζόδρομος που έγινε η κύρια οδός της πόλης του Ντουμπρόβνικ τον 13ο αιώνα, αλλά ανακατασκευάστηκε μετά από σεισμό το 1667.

Beyond the Wall (Grjótagjá Cave)

grjc3b3tagjc3a1 cave copy

Στην Ισλανδία και συγκεκριμένα στην Grjótagjá βρίσκεται η ερωτική φωλιά του John Snow και τηςYgritte. Η εντυπωσιακή σπηλιά κοντά στην λίμνη Mývatn είναι αδιαμφισβήτητα ένα ειδυλλιακό σημείο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Sunspear and the Water Gardens (Αλκαζάρ, Σεβίλλη)

alcc3a1zar of seville

Το παλάτι του Alcázar στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται το παλαιότερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται ακόμα στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα δείγματα της μουσουλμανικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, στην Ιβηρική Χερσόνησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ