ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μια μοναδική γαστρονομική απόδραση στη Σαντορίνη

Μια μοναδική γαστρονομική απόδραση στη Σαντορίνη

Οι γαστρονομικές εμπειρίες στη χώρα μας διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Κάθε περιοχή της Ελλάδας φημίζεται και για την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα της ενώ οι ντόπιοι είναι εκείνοι που διαπρέπουν σε αυτή, με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Όπως και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, έτσι και η Σαντορίνη με τη σειρά της παράγει μερικά τοπικά προϊόντα που αποτελούν την βάση πολλών συνταγών αλλά και για τα οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τα εξαιρετικά κρασιά της, η κουζίνα της Σαντορίνης με λίγα μόνο λόγια, είναι κυρίως η ξακουστή φάβα της, η πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, τα ζουμερά λιαστά ντοματάκια της και οτιδήποτε περιέχει παξιμάδια, καθώς οι διατροφικές συνήθειες του νησιού κινούνται ανάμεσα σε λάδι, σιτάρι και κρασί.

2 copy

Όταν λοιπόν, αποφασίζετε να αποδράσετε εύκολα και γρήγορα από τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους δοκιμαστές τοπικών συνταγών και τους λάτρεις του καλού φαγητού αλλά και κρασιού. Η εμπειρία αυτή όμως, «δένει» υπέροχα με τη διαμονή σας σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά boutique ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, το Grace Santorini. Στην τέλεια τοποθεσία του ακριβώς πάνω από την Καλντέρα και απολαμβάνοντας ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα στον κόσμο, μπορείτε να κάνετε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου εστιατορίου Santoro, αφού φυσικά έχετε προετοιμάσει την όρεξή σας με ένα δροσερό ποτό στο 363 Champagne Lounge.

Η τέλεια αρχή γίνεται με το σωστό ποτό

3 copy

Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι των τοπικών γεύσεων και οινογνωσίας, το βραβευμένο με τον τίτλο του «Best Hotel Bar» στα European Hospitality Awards το 2017, 363 Champagne Lounge, σου προσφέρει θέα που σου κόβει την ανάσα και την ηρεμία που τόσο πολύ αναζητούσες στην πόλη, μαζί με μια σειρά από δημιουργίες ιδιαίτερων cocktails και σαμπάνιας. Έτσι ώστε να καταφέρουν να σου ανοίξουν την όρεξη, τα ποτά συνοδεύονται από light canapés του σεφ Σπύρου Αγιούς. Μια μικρή προετοιμασία για όλα όσα ακολουθούν.

4 copy

Το ομώνυμο και ειδικά διαμορφωμένο cocktail για το ξενοδοχείο που φιλοξενεί το μπαρ, φέρει την υπογραφή του παγκόσμιας φήμης «mixologist», Salvatore Calabrese. Το Grace είναι μια σύνθεση χυμού μήλου, πουρέ αχλαδιού, χυμού λεμονιού και premium vodka μαζί με μια «ιδέα» lemon grass. Εκλεπτυσμένο και δροσερό, να θυμίζει κάτι από Ελλάδα.

Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο Santoro

5 copy

Η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη του κυκλαδίτικου αυτού νησιού όμως, είναι το εστιατόριο Santoro. Το Grace Santorini, φιλοξενεί ένα από τα πιο δημοφιλή και βραβευμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εκεί που η μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα, συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία και τη minimal αισθητική, ο σεφ Σπύρος Αγιούς δημιουργεί έτσι ώστε να απολαύσετε το γεύμα σας 363 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και κάτω από τον καθαρό ουρανό των Κυκλάδων.

6 copy

Το 2017 το εστιατόριο Santoro βραβεύτηκε με το πρώτο του «Golden Toque», μέσα στα Golden Toques (Toques d’Or) της υψηλής μαγειρικής για την Ελλάδα, πράγμα που έκανε τον ταλαντούχο σεφ να δοκιμάσει διάφορες ακόμη εξαιρετικές δημιουργίες στην κουζίνα του, χαρίζοντάς σας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο νησί. Με φρέσκια πρώτη ύλη και παραδοσιακές τοπικές συνταγές, ο σεφ Σπύρος Αγιούς βάζει τον δικό του ιδιαίτερο, μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε του πιάτο, ώστε να καταφέρει να απογειώσει τον ουρανίσκο σου, συνοδευόμενο πάντα από τα κρασιά των τοπικών αμπελώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ