ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η αυθεντική εμπειρία παραδοσιακού χαμάμ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη

Η αυθεντική εμπειρία παραδοσιακού χαμάμ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών Ελλήνων. Αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με απευθείας πτήσεις καθημερινά. Οι λόγοι για να επισκεφτείς τη γειτονική αυτή πόλη στην Τουρκία, ποικίλουν. Από το ιδιαίτερο ανατολίτικο φαγητό τους, από το οποίο έχει ρίζες και η δική μας παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μέχρι τα αξιοθέατα που σου προσφέρει η Πόλη, όπως είναι η Αγία Σοφία. Όποιος κι αν είναι ο αρχικός λόγος επίσκεψης, δεν νοείται να αναχωρήσετε χωρίς να βιώσετε την εμπειρία του αυθεντικού χαμάμ.

Σήμερα, το χαμάμ γίνεται για λόγους χαλάρωσης, αλλά και αργής καύσης, ενώ, ο καλύτερος τρόπος για να συνδυαστεί και να ολοκληρωθεί αυτή η εμπειρία, είναι με ένα απολαυστικό μασάζ. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, το χαμάμ ήταν μια συνήθεια που είχαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και συνέχισαν, οι Οθωμανοί. Τότε, τα χαμάμ στεγάζονταν σε χώρους που είχαν τη σωστή διάταξη μεντρεσέ ή παραδοσιακού τεμένους με θόλο και βοηθητικά δωμάτια.

2

Σήμερα, είναι αρκετά διαδεδομένο ως τόπος συνάντησης για χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη. Ένα σημείο όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τους καθημερινούς σας προβληματισμούς. Το μέρος δεν χρειάζεται πλέον, να είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς όλα τα κτήρια μπορούν να δημιουργήσουν τα ειδικά μπάνια.

Στην Κωνσταντινούπολη τα περισσότερα χαμάμ βρίσκονται εντός της περιφέρειας του ιστορικού κέντρου, ενώ είναι χωρισμένα παραδοσιακά σε ανδρικά και γυναικεία τμήματα, κάτι το οποίο εφαρμόζεται εδώ και αιώνες. Μόλις βρείτε το χαμάμ που σας ταιριάζει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο επίσκεψης.

3

Ξεκινάτε χαλαρώνοντας στην κεντρική αίθουσα, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 48 έως 55 βαθμούς Κελσίου. Εκεί μπορείτε να καθίσετε για τουλάχιστον δύο ώρες, αφού οι εν λόγω θερμοκρασίες δίνουν τη δυνατότητα στους πόρους του σώματός σας να ανοίξουν και έτσι, να αφεθείτε στην απόλαυση της στιγμής.

Στη συνέχεια, μπορείτε να περάσετε στον χώρο του μασάζ με αρωματικά λάδια, ώστε να φροντίσετε να υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της σωματικής ικανοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί πως το μασάζ σε χώρο με υψηλότερες θερμοκρασίες από δωματίου, έχει διαφορετικό κόστος από το κανονικό. Παρόλα αυτά, είναι η απόλυτη εμπειρία χαμάμ, στη γενέτειρά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ