ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βόλτα στις υπαίθριες αγορές των Βρυξελλών

Βόλτα στις υπαίθριες αγορές των Βρυξελλών

Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως χάρη στην καθημερινότητά της. Λέγεται πως την αποκαλούν «Πρωτεύουσα της Ευρώπης», λόγω της βάσης του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο πολιτική και ιστορία. Είναι εξαιρετικό φαγητό, είναι κτήρια με πανέμορφη αρχιτεκτονική, και φυσικά, υπαίθριες αγορές. Με σπουδαία ιστορία και μοναδικό χαρακτήρα, εκεί θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης.

Στις υπαίθριες αγορές των Βρυξελλών μπορείτε να εντοπίσετε πραγματικά εντυπωσιακά πράγματα ή απλώς να νιώσετε σαν ντόπιος μέσα από μια αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων. Στο ενδιάμεσο των αγορών σας, καθήστε να πιείτε έναν καφέ στο De Skieven Architekt, ένα από τα πιο παλιά κλασικά καφέ της πόλης, δοκιμάστε τις σοκολατένιες δημιουργίες του ιστορικού Wittamer, στην περιοχή Sablon.

Marche du Midi

2

Η Marche du Midi είναι μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της Ευρώπης. Ξεκινάει κάθε Κυριακή πρωί και συνήθως δεν κρατάει αργότερα από τις δύο το μεσημέρι. Εκεί θα βρείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε αρκετά χαμηλές τιμές για το Βέλγιο, καθώς και μπαχαρικά, παξιμάδια και πολλά λουλούδια. Υπάρχουν επίσης, άνθρωποι που πουλούν ρούχα, υποδήματα, και αξεσουάρ. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως μια πολυτελή υπαίθρια λαϊκή αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα συρόμενο καροτσάκι, καθώς και μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα.

Marche aux Peuces de Bruxelles

Η Marche aux Peuces βρίσκεται κοντά στο Gare du Midi και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με τα ΜΜΜ της πόλης. Οι άνθρωποι που ζουν στις Βρυξέλλες θεωρούν πως είναι ένας δρόμος γεμάτος μικρούς «θησαυρούς» απλωμένους στο έδαφος. Αντικείμενα αντίκες, μικρά και μεγάλα κομμάτια που δεν έχετε ξαναδεί, σε πολύ χαμηλές τιμές. Εξάλλου, το vintage είναι και πάλι στη μόδα! Ανοίξτε τα μάτια σας μήπως βρείτε μικρά «διαμάντια». Εκεί υπάρχουν επίσης, ρούχα, τσάντες, παλιά αλλά πολύ όμορφα μικροέπιπλα και καρτ ποστάλ με τα παλιά γραμματόσημά τους. Είναι ο «παράδεισος» κάθε συλλέκτη.

Marche des Antiquites et du Livre du Sablon

4

Ακόμη μια υπαίθρια αγορά με αντίκες και σουβενίρ βρίσκεται στη συνοικία Sablon. Η αγορά αυτή πραγματοποιείται κάθε Κυριακή και είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια ή και με λεωφορείο. Στη Marche des Antiquites υπάρχουν μοναδικά κοσμήματα, έργα τέχνης, αντίκες και πολλά ακόμη μικροπράγματα που δεν θα βρείτε εύκολα σε άλλα σημεία του κόσμου. Θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει και ως το ιδανικό μέρος για να περάσετε το πρωινό σας ανάμεσα σε θησαυρούς μικρής, αλλά και μεγάλης αξίας με τους οποίους μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ