ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σαντορίνη: Πώς ένα boutique hotel «αναβαθμίζει» την έννοια των διακοπών

Σαντορίνη: Πώς ένα boutique hotel «αναβαθμίζει» την έννοια των διακοπών

Ευεξία, πολυτέλεια, χαλάρωση, γαστρονομικές δοκιμές και νέες, βιωματικές εμπειρίες. Αυτά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των διακοπών του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο εξουθενωτικός παλμός των μεγαλουπόλεων στις οποίες ζούμε, μας ωθούν να αναζητήσουμε την έννοια του «ευ ζην» ακόμη και στις διακοπές μας, μια τάση που -όπως φαίνεται- προωθείται ήδη σε κάποια από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη.

Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου, το οποίο επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, αποβάλλοντας το άγχος και την ένταση της καθημερινής τους ζωής. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη του τις ανάγκες του ταξιδιώτη εν έτει 2018, η Σαντορίνη αναβαθμίζει τα δεδομένα στην έννοια της πολυτελούς διαβίωσης.

2 copy copy

Το Grace Santorini αλλάζει τα δεδομένα

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του boutique ξενοδοχείου Grace Santorini στο Ημεροβίγλι το οποίο, μάλιστα, έχει αναδειχθεί ως το καλύτερο στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των βραβείων European Hospitality Awards.

Στο Ημεροβίγλι οι τουρίστες καταφτάνουν κάθε Άνοιξη και Καλοκαίρι για να δουν τον ήλιο να δύει και να απολαύσουν τη θέα του Αιγαίου Πελάγους. Εκεί, λοιπόν, στη διάσημη Καλντέρα βρίσκεται και το γνωστό exclusive boutique hotel. Η θέα που προσφέρει και η οποία -ομολογουμένως- προσελκύει και συγκλονίζει τον επισκέπτη, δεν είναι, ωστόσο, ο μοναδικός λόγος που έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλές.

3 copy copy

Το «μυστικό» βρίσκεται στις υπηρεσίες που προσφέρει και οι οποίες υπόσχονται την απολυτή εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Το boutique ξενοδοχείο, το οποίο συνδυάζει με επιτυχία στους χώρους του τα παραδοσιακά στοιχεία με το σύγχρονο ντιζάιν και την πολυτέλεια, κατάφερε επίσης να ξεχωρίσει για το γεγονός ότι χαρίζει σε όσους το επισκέπτονται μια αναβαθμισμένη εμπειρία ευεξίας.

4 copy copy

Πράγματι, το στούντιο γιόγκα και πιλάτες, όπου καθημερινά πραγματοποιούνται δωρεάν συνεδρίες, αλλά και η «Βίλα» -μια σουίτα που προσφέρει την υπέρτατη πολυτέλεια στο νησί της Σαντορίνης με τέλεια θέα στο Αιγαίο Πέλαγος- με το ιδιωτικό της spa, την ιδιωτική της πισίνα και τους απομονωμένους χώρους για ηλιοθεραπεία, «κερδίζουν» από την πρώτη στιγμή τον ταξιδιώτη.

5

Μια γαστρονομική «έκρηξη» πάνω από την Καλντέρα

Από τη λίστα με τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Grace Santorini να ξεχωρίζει και να θεωρείται σήμερα ένα από τα πλέον ρομαντικά στον κόσμο, περιλαμβάνεται, επίσης, το εστιατόριο Santoro.

Πρόκειται για μια πραγματική γαστρονομική «έκρηξη» για τον ουρανίσκο του επισκέπτη ο οποίος μπορεί να απολαύσει τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του νησιού, γευόμενος το μοναδικό μενού που έχει δημιουργήσει ο Chef Σπύρος Αγιούς. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι το 2017 βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κερδίζοντας τον δικό του «Χρυσό Σκούφο». Με γεύσεις και πρώτες ύλες από τις Κυκλάδες, επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά και τη σύγχρονη, τα πιάτα του γνωστού σεφ στο Santoro ικανοποιούν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.

6

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως η εμπειρία διαμονής στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς «αναβαθμίζεται», γεγονός που αποδεικνύει πως όταν η παράδοση συνδυάζεται με την πολυτέλεια και τις σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις, το αποτέλεσμα επιβραβεύεται και αναγνωρίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ