ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι καλύτερες αποδράσεις για γιόγκα και διαλογισμό στην Ελλάδα

Οι καλύτερες αποδράσεις για γιόγκα και διαλογισμό στην Ελλάδα

Οι Έλληνες πάντοτε είχαν τους δικούς τους ρυθμούς καθημερινότητας. Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, αναζητούν διέξοδο στον αθλητισμό, σε ασχολίες που τους αποσπούν από τα καθημερινά προβλήματα, ενώ έχω στραφεί και στην αναζήτηση του «εαυτού» τους.

Κάπως έτσι ήρθαν στο «φως», μερικά από τα καλύτερα yoga retreats της χώρας. Δίπλα από το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και τη γαλήνια αίσθηση που μεταφέρουν τα ελληνικά νησιά, μπορείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι ευεξίας και ανανέωσης σε κάποιο από τα παρακάτω retreats για yoga και διαλογισμό.

Silver Yoga, Εύβοια

2

Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας και μόνο μιάμιση ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ένα από τα δημοφιλέστερα yoga retreats της Ελλάδος. Από την πλευρά του Αιγαίου λοιπόν, βρίσκεται ένα ιδιωτικό νησί, το Silver Island, όπου εκεί συμβαίνει όλη η μαγεία της yoga και του διαλογισμού.

3

Δημιουργήθηκε από την οικογένεια Christie, η οποία είχε εκεί το εξοχικό αλλά και τα στρέμματα με τις ελιές τους. Η τελευταία γενιά όμως, αποφάσισε να το μετατρέψει στο απόλυτο yoga retreat. Χωρίς ρεύμα και internet, το Silver Island σας βοηθά να «αποσυνδεθείτε» εντελώς από τον ψηφιακό και γενικότερα, τον έξω κόσμο. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που γυαλίζουν τα φύλλα από τις ελιές και ο χώρος διαμονής είναι απόλυτα οικολογικός, καθώς μέχρι και τα γεύματα φροντίζουν να είναι εντελώς οργανικά.

Yoga Rocks, Κρήτη

4

Το Yoga Rocks βρίσκεται στην Τριόπετρα της Κρήτης ακριβώς πάνω από έναν άγριο γκρεμό και τις πιο παρθένες χρυσαφένιες παραλίες του νησιού. Οι οικοδεσπότες του retreat Phil και Helen, κατάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και δημιούργησαν τον χώρο αυτόν ώστε να διοργανώνουν δραστηριότητες που σας δίνουν την ευκαιρία να γίνετε ένα με τη Φύση. Έτσι, διοργανώνουν εβδομαδιαία events για yogis με έμπειρους yoga instructors και μαθήματα από Ashtanga μέχρι Vinyasa Flow και Prana Flow. Στη συνέχεια, σου δίνουν τη δυνατότητα να διαλογιστείς στη Φύση και να εξασκήσεις την pranayama σου.

Aegialis hotel

5

Στο νησί που με το άγριο αλλά πανέμορφο τοπίο του σας κόβει την ανάσα, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα από τα καλύτερα yoga retreats της χώρας. Η ενέργεια που αποπνέει η Αμοργός δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου κυκλαδίτικου νησιού, ενώ οι ντόπιοι είναι από τους πιο φιλικούς νησιώτες της Ελλάδος.

6

Στο πιο νότιο σημείο του νησιού, η Ειρήνη και ο Νικήτας Γιαννακόπουλος δημιούργησαν το Aegialis Hotel & Spa ακριβώς πάνω από την παραλία Αιγιάλη, κυρίως για να προωθήσουν την ομορφιά της Αμοργού σε όλο τον κόσμο. Εκεί, κάνουν διάφορες εκδηλώσεις yoga και ολιστικής θεραπείας, από την Άνοιξη μέχρι και τον Οκτώβριο, με έμπειρους instructors από όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ