ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε πόλεις του κόσμου με το καλύτερο street food

Πέντε πόλεις του κόσμου με το καλύτερο street food

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ταξιδέψει κάποιος άνθρωπος. Υπάρχουν οι αγαπημένοι του άνθρωποι, οι διαφορετικές κουλτούρες, τα αξιοθέατα και η Τέχνη, αλλά και η τοπική κουζίνα μιας χώρας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να μάθεις τα μυστικά των γεύσεων μιας χώρας, από το να δοκιμάσεις από σχεδόν όλα τα «καροτσάκια» του δρόμου. Ωδή στη νέα hip τάση του street food λοιπόν, παγκοσμίως, αφού παρακάτω θα βρεις τις πέντε πόλεις με τις πιο λαχταριστές αγορές φαγητού στον κόσμο.

Marrakesh, Morocco

2

Ενώ οι δρόμοι στο Μαρόκο μυρίζουν μπαχαρικά, οι άνθρωποι φωνάζουν χαμογελαστοί και σε προσκαλούν να δοκιμάσεις κάποιο κεφαλάκι αρνιού ή σούπα σαλιγκαριών. Εκεί ανάμεσα από τους γητευτές φιδιών και τους μουσικούς του δρόμου, στην πλατεία Jemaa el-Fnaa, μπορείς να απολαύσεις όποια σπεσιαλιτέ τους επιθυμείς. Πολλοί λένε ότι η street food εμπειρία στο Μαρόκο σου παρέχει ένα είδος «comfort food» γεύματος, που δύσκολα θα καταφέρεις να βρεις σε κάποια άλλη πόλη, ενώ φημίζεται για το Meloui, ένα σνακ που μοιάζει με γλυκό pancake.

Mumbai, India

3

Όλα τα μαγαζιά που υπάρχουν για φαγητό στην οδό Mohammad Ali δεν έχουν ούτε μενού, ούτε ταμπέλες. Παρά μόνο κόσμο. Και όπου δείτε να πηγαίνει το πλήθος, εκεί αξίζει να φάτε. Το καλό με την αγορά της Ινδίας είναι πως μπορείς να επιλέξεις κάτι «ακριβό» (για τα δεδομένα τους) με κλιματισμό και πολύχρωμη διακόσμηση, αλλά και κάτι πολύ οικονομικό που δεν περίμενες ποτέ να είναι τόσο ωραίο. Κοτόπουλο biryaniκαι γλυκό mango lassi είναι ο τέλειος συνδυασμός που σε οδηγεί στην απόλυτη εμπειρία street food της Βομβάης, η οποία φημίζεται για την κουζίνα και την αγορά φαγητού της.

Ho Chi Minh City, Vietnam

4

Γνωστό σε όλους πως το Βιετνάμ είναι η χώρα που έχει τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις στην Ανατολή, στο Ho Chi Minh υπάρχουν τα πιο νόστιμα street food markets του κόσμου. Ζεστά, χοντρά ρυζομακάρονα (noodles) σε σούπα ή τηγανητά, και μεγάλα, χορταστικά Banh mi sandwiches με πατέ ή γουρουνάκι.

Rome, Italy

5

Η Ιταλία φημίζεται για τα παγωτά δρόμου και την πίτσα της. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αποφασίζουν να ταξιδέψουν για ένα Σαββατοκύριακο στη γειτονική αυτή χώρα, ενώ η Julia Roberts, είχε ήδη αναφερθεί στη πολύ στενή σχέση που έχει με την πίτσα στην ταινία «Eat, Pray, Love».

Kuala Lumpur, Malaysia

6

Όσο αυξάνεται η φήμη της νοοτροπίας του street food σε όλο τον κόσμο, η Kuala Lumpur γελάει σιωπηλά. Αυτή η πόλη, όπως ακριβώς και η Bangkok, είναι ευρέως γνωστές για τις καντίνες τους και όλες αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσφέρουν στους τουρίστες τους. Διότι πολύ απλά, έχουν κάνει το street food, τρόπο ζωής. Πλαστικές καρέκλες, τραπέζια και μαχαιροπίρουνα, έρχονται να κάνουν την εμπειρία σας διπλά απολαυστική, καθώς το φαγητό είναι πραγματικά εξαιρετικό. Στην Kuala Lumpur, θα βρείτε από ινδικό, Μέχρι κινέζικο αλλά κυρίως μαλαισιανό φαγητό. Εάν έπρεπε να διαλέξουμε ένα πιάτο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το nasi lemak, το οποίο είναι ρύζι με γάλα καρύδας, μια καυτερή σάλτσα, αγγούρι, αβγό και καρύδια. Πραγματικά εξαιρετικό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ