ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τρεις διαδρομές της Ευρώπης που αξίζει να κάνετε με ποδήλατο

Τρεις διαδρομές της Ευρώπης που αξίζει να κάνετε με ποδήλατο

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι από τα είδη διακοπών που «σπάνε» την εποχικότητα, είναι αρκετά οικονομικός και συνδέει άμεσα τον άνθρωπο με τη Φύση. Η Ευρώπη λέγεται πως είναι η γενέτειρα των ποδηλάτων, παρόλο που υπάρχει ένα… debate για τη χώρα που εφηύρε αυτό το μεταφορικό μέσο, καθώς μερικοί υποστηρίζουν πως ήταν η Γαλλία και άλλοι η Αγγλία. Έτσι, η κουλτούρα του ποδηλατικού τουρισμού εξελίσσεται όλο και περισσότερο, ενώ με τα χρόνια και οι προορισμοί αυξάνονται.

Παρακάτω θα βρεις τρεις από τις προτάσεις μας, ώστε να προγραμματίσεις το επόμενο ταξίδι και να μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί και το ποδήλατό σου!

Βαλκάνια: Γύρω από το Dubrovnik

2

Τα Βαλκάνια έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να σας αφοπλίζουν με την υπέροχη ομορφιά του καταπράσινου τοπίου τους. Για αυτό και το Dubrovnik αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρώπη. Εκείνοι που θέλουν να ζήσουν μια δυνατή και πολύ διαφορετική εμπειρία, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του «Balkan Trilogy» που καθημερινά καλύπτει περίπου μια απόσταση 80 χλμ με το ποδήλατο, ενώ ξενικά και τελειώνει στο Dubrovnik. Αυτή η διαδρομή θα σας ταξιδέψει στις τριγύρω περιοχές, περνώντας από τις Δειναρικές Άλπεις, τη Βοσνία και το Μοντενέγκρο, καθώς και την Ακτή του Kotor, αλλά και το εθνικό πάρκο Lovćen. Ένα ταξίδι που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο!

Ποδηλατικός τουρισμός στην Ανδαλουσία: Από την Granada στη Seville

3

Οι τρεις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στην Ανδαλουσία για να κάνετε ποδηλατικό τουρισμό είναι η Córdoba, το μέρος που γεννήθηκε το φλαμένκο, η Granada, γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και η Seville, μια πόλη με πλούσια κουλτούρα και φανταστικά tapas bars. Χρειάζεστε τουλάχιστον εννέα ημέρες και πολλή όρεξη καθώς, θα ταξιδεύετε περίπου 21 με 59 χλμ κάθε μέρα. Η καλύτερη εμπειρία όμως σε αυτή τη διαδρομή είναι τα ενδιάμεσα χωριά και κάστρα που θα επισκεφτείτε.

Ιταλία: Από την Mantua στη Verona

4

Η Mantua λέγεται πως είναι ένα «διαμάντι της Αναγέννησης» και ένα αξιοθέατο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ενώ η Verona, είναι μια μεσαιωνική πόλη και το ρομαντικό τοπίο του έρωτα μεταξύ Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Και οι δύο αυτές πόλεις της Ιταλίας είναι πανέμορφες και γραφικές ώστε να τις επισκεφτείς έστω και μια φορά στη ζωή σου, ιδιαίτερα τους μήνες του Φθινοπώρου ή της Άνοιξης. Από τη μια στην άλλη, υπάρχουν ειδικά μονοπάτια για ποδηλάτες δίπλα στον ποταμό Minicio. Θα περάσετε από τη λίμνη Garda, ενώ αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Peschiera και να δοκιμάσετε τις γευστικές δημιουργίες των ντόπιων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ