ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

To Forbes επιλέγει τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στην Ελλάδα

To Forbes επιλέγει τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στην Ελλάδα
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τους 10 κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς προτείνει το περιοδικό Forbes στους αναγνώστες του. 

Από την πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να λείπει η Αθήνα, «η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου Antony Grant, ο οποίος προτείνει ως μέρη επίσκεψης την Ακρόπολη, την αρχαία αγορά, το Μουσείο της Ακρόπολης και βόλτα στα πιο γραφικό σοκάκια της πρωτεύουσας: Μοναστηράκι και Πλάκα, αλλά και το Κολωνάκι.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η λίμνη Βουλιαγμένης, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Αθήνα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές και την ιστορία της πόλης.

Τέταρτος προορισμός είναι η Μήλος, η οποία εκτός από την Αφροδίτη της Μήλου, είναι γνωστή και ως προορισμός για ταξίδια του μέλιτος. Ακολουθεί η Πάρος, η Κρήτη, την οποία ο αρθρογράφος χωρίζει σε δύο κατηγορίες, νότια και βόρεια και 8η βρίσκεται η Κάρπαθος, το πιο τουριστικό νησί των Δωδεκανήσων.

Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνει το νησί των Φαιάκων, η Κέρκυρα καθώς και το λεκανοπέδιο Αττικής, με αναφορά στα Λιμανάκια, τη Βάρκιζα και το Σούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ