ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε ευρωπαϊκά ταξίδια που αξίζει να κάνετε φέτος τον Μάιο

Πέντε ευρωπαϊκά ταξίδια που αξίζει να κάνετε φέτος τον Μάιο

Αν υπάρχει ένα μήνας ο οποίος ενδείκνυται για ταξίδια και τουριστικές εξορμήσεις τότε αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Μάιος. Ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης προσφέρει στον ταξιδιώτη τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες αλλά και τις απαιτούμενες επιλογές για να πραγματοποιήσει τα περιηγητικά του σχέδια σε κάποιον από τους πλέον ξεχωριστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από την Ιταλία μέχρι τη Γαλλία και από την Πορτογαλία έως την Ισπανία. Οι ταξιδιωτικές προτάσεις είναι πολλές, όπως επίσης οι πόλεις τις οποίες αξίζει να επισκεφτεί κάποιος αυτόν τον Μάιο με τις πέντε παρακάτω να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας για το 2018.

Παρίσι

Θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου και κατά τη διάρκεια της Άνοιξης γίνεται ακόμη πιο γοητευτική. Ο λόγος για το Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες χάρη στην ιστορία της, τα μουσεία της και τα ομολογουμένως εντυπωσιακά αξιοθέατά της. Τον Μάιο η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι κάτοικοι της Πόλης του Φωτός κατακλύζουν τα πάρκα και τις όχθες του Σηκουάνα για να απολαύσουν τον ήλιο και φυσικά, το αγαπημένο τους κρασί. Το σίγουρο είναι πως αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο Παρίσι φέτος, αξίζει να βρίσκεστε εκεί στις 19 Μαΐου για τη «Nuit des Musées» ή αλλιώς, τη Νύχτα των Μουσείων. Τη βραδιά εκείνη, περισσότερα από 1.000 μουσεία στο Παρίσι θα κρατήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες που θα θελήσουν να θαυμάσουν δωρεάν τα υπέροχα εκθέματα τους και να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις τους, αφού πέσει η νύχτα.

europi2

Αμάλφι

Εικόνες σαν καρτ ποστάλ, καλό φαγητό και «μεθυστικό» λιμοντσέλο. Το Αμάλφι θα προσφέρει στον επισκέπτη του το σκηνικό για το παραμύθι που θέλει να ζήσει. Η μικρή αυτή πόλη της Ιταλίας στην επαρχία του Σαλέρνο προστατεύεται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και θεωρείται ένας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. Η απαράμιλλη γοητεία της και το ειδυλλιακό της κλίμα ώθησαν τους Ρωμαίους ευγενείς να ανεγείρουν εκεί τις πολυτελείς τους κατοικίες και μέχρι σήμερα, προσελκύει εκατομμύρια ταξιδιώτες. Ο Μάιος, πάντως, είναι αδιαμφισβήτητα ένας εξαιρετικός μήνας για να επισκεφτεί κάποιος την περιοχή. Οι τουρίστες δεν έχουν κατακλύσει ακόμη την πόλη, η θάλασσα είναι ζεστή και ενδείκνυται για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές, ενώ οι δρόμοι και τα στενά της πόλης γεμίζουν χρώμα, ζωή και μυρωδιές που συνεπαίρνουν τον ταξιδιώτη. Με πολλές εντυπωσιακές μπουτίκ, εστιατόρια και πολιτιστικά αξιοθέατα, το Αμάλφι προσφέρει σίγουρα πολλές επιλογές στον ταξιδιώτη, ο οποίος θα φτάσει εκεί ταξιδεύοντας από τη Νάπολη, οδικώς ή μέσω θαλάσσης. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί μόλις μία ώρα και 30 λεπτά και κατά τη διάρκειά του, ο επισκέπτης θα έχει επίσης την ευκαιρία να κάνει μια στάση στην Πομπηία, αλλά και να δει μερικές ακόμη γραφικές πόλεις και χωριά της περιοχής.

europi3

Αζόρες

Για τον ταξιδιώτη που αναζητά μια ακόμη πιο ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, τότε οι Αζόρες είναι ο προορισμός που αξίζει να επιλέξει τον Μάιο του 2018. Πρόκειται για μια συστάδα εννέα νησιών που βρέχεται από τον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και βρίσκεται 1.300 χλμ δυτικά της Πορτογαλίας. Από τη Σάντα Μαρία και το Σάο Μιγκέλ και από την Τερσέιρα μέχρι το Κόρβο: Κάθε ένα από τα καταπράσινα αυτά νησιά κρύβει τις δικές του ομορφιές και εκπλήξεις για τον επισκέπτη του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα από το πιο δημοφιλή είναι το Σάο Μιγκέλ καθώς εκεί βρίσκεται η πρωτεύουσα των Αζορών, η Πόντα Ντελγάδα. Οι εκπληκτικοί καταρράκτες του νησιού, τα ηφαίστεια, οι παραλίες με την μαύρη άμμο και οι ιαματικές πηγές του Σάο Μιγκέλ αρκούν για να αποκαλύψουν στον ταξιδιώτη την άγρια γοητεία των Αζορών στις οποίες μπορεί να φτάσει κάποιος ταξιδεύοντας μέσω Λισαβόνας.

europi4

Γρανάδα

Στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και στην αυτόνομη περιφέρεια της Ανδαλουσίας βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ισπανίας και σίγουρα, μια από τις πλέον ιδιαίτερες. Ο λόγος για τη μαγευτική Γρανάδα. Η εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική με τον αραβικό της χαρακτήρα και το εξαίσιο κλίμα της προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι κατά τη διάρκεια της Άνοιξης κατακλύζουν τα μπαρ και τα εστιατόριά της, προκειμένου να γευτούν μερικά απολαυστικά τάπας.

Αφού θα δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα, ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στους γεμάτους ζωντάνια δρόμους της πόλης για να δει τα αξιοθέατά της όπως την Αλάμπρα, το Κουάρτο Ρεάλ ντε Σάντο Ντομίνγκο, το Αλκαθάρ ντε Χενίλ και την Κάσα ντελ Καβίλντο. Φυσικά, απαραίτητη είναι μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Γρανάδας στον οποίο φιλοξενούνται πολλά καλλιτεχνικά αριστουργήματα, ενώ από τη Γρανάδα, ο ταξιδιώτης θα μπορέσει, επίσης, να πραγματοποιήσει εξορμήσεις και σε άλλες πόλεις του ισπανικού νότου, όπως την Κόρδοβα, τη Μάλαγα και το Κάντιθ.

Όσον αφορά στο ταξίδι και τη διάρκειά του, ο επισκέπτης αξίζει να γνωρίζει πως το αεροδρόμιο της Γρανάδας απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μπορεί, βέβαια, να φτάσει εκεί και μέσω της Μάλαγας. Από εκεί χρειάζονται περίπου δύο ώρες με κάποιο τοπικό λεωφορείο προκειμένου να βρεθεί στον προορισμό του.

europi5

Πράγα

Η «χρυσή πόλη», όπως αποκαλούν την Πράγα, αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική επιλογή για εκείνον που θέλει να βγει εκτός Ελλάδας την φετινή Άνοιξη. Τον Μάιο, οι δρόμοι στην πρωτεύουσα της Τσεχίας γεμίζουν χρώμα και ζωή, ενώ οι ρυθμοί είναι περισσότερο χαλαροί σε σχέση με τον Ιούνιο όπου η Πράγα κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες.

Η πλούσια πολιτιστική της κληρονομία, τα παραμυθένια της δρομάκια, τα μεσαιωνικά της κτήρια, το καλό και οικονομικό της φαγητό και φυσικά, οι μπύρες της, θα γοητεύσουν τον επισκέπτη της. Είναι, επίσης, ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Μαΐου πραγματοποιούνται στην πόλη πολλές συναυλίες και πολιτισμικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ μουσικής της πόλης (Prague Spring International Music Festival) που φέτος θα διεξαχθεί από τις 12 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Την ίδια περίπου περίοδο (από τις 10 Μαΐου μέχρι και τις 26 του ίδιου μήνα) θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα και το δημοφιλές φεστιβάλ τσέχικης μπύρας.

europi6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ