ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επόμενη στάση, Σαν Φρανσίσκο: Τέσσερις λόγοι για να ταξιδέψετε στην ομορφότερη πόλη των ΗΠΑ

Επόμενη στάση, Σαν Φρανσίσκο: Τέσσερις λόγοι για να ταξιδέψετε στην ομορφότερη πόλη των ΗΠΑ

Στην πόλη που ο ήλιος δύει κι αφήνει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια της θάλασσας, θα βρείτε μποέμ τύπους να κατεβαίνουν τον δρόμο, πολύχρωμα, ρετρό τραμ να ανηφορίζουν τους λόφους και την θρυλική θέα από το Pacific Heights να σας κόβει την ανάσα.

Την ταυτότητα του Σαν Φρανσίσκο, διαμορφώνει η εκπληκτική πολύχρωμη αστική τοπογραφία, οι μαρίνες από τις οποίες μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά τη δύση του ηλίου αλλά και οι surfers που δαμάζουν τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού. Σε αυτή την πόλη που όλα μοιάζουν μαγικά όμως, αυτό που θέλει προσοχή είναι οι απότομες αλλαγές του καιρού.

2


Το νησί όπου βρισκόταν η φυλακή του Alcatraz

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεστε συγκεκριμένους λόγους για να επισκεφτείτε το Σαν Φρανσίσκο, διότι μόλις πάρετε αυτή την απόφαση, μέσα σας γνωρίζετε πως το ταξίδι αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα της ζωής σας. Παρόλα αυτά, παρακάτω θα βρείτε τέσσερις βασικούς λόγους για να κλείσετε εισιτήριά σας άμεσα.

Τα φωτεινά βράδια στην ακτή Barbary

3

Ο δρόμος με τα μπαρ γράφει ιστορία από το 1850, όταν οι Αμερικάνοι καπετάνιοι έπιναν φθηνό ουίσκι και ξεχνούσαν τα πάντα. Φήμες λένε πως μερικοί από αυτούς δεν θυμόντουσαν μερικά ολόκληρα 24ωρα μέχρι που βρισκόντουσαν στον δρόμο για τη Χιλή. Σήμερα, οι επισκέπτες της ακτής Barbary, απολαμβάνουν τα ιστορικά cocktails εκείνης της εποχής στα ανανεωμένα μαγαζιά του North Beach. Εκείνο που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο είναι τα saloons που έχουν «μεταφερθεί» στον χρόνο με μια δόση σύγχρονης ζωής στην πόλη. Γρατζουνισμένα ξύλινα πατώματα, ένα μπαρ γεμάτο αψέντι και χαμηλό φωτισμό για να κάνετε επιτελούς, ένα από τα καλύτερα ταξίδια στον χρόνο!

Η επιβλητική γέφυρα του Golden Gate

4

Η γνωστή σε όλους, Golden Gate, ίσως να είναι και ο βασικός λόγος που σας τράβηξε στο Σαν Φρανσίσκο. Τεράστια, επιβλητική και… πτυσσόμενη! Τις ημέρες που ο ήλιος λάμπει ψηλά, η ακτινοβολία της γέφυρας αυτής μπορεί να σας εκπλήξει. Όμως, τις ημέρες που εμφανίζεται η απογευματινή ομίχλη το πορτοκαλί της χρώμα μπορεί και να εξαφανιστεί από το οπτικό σου πεδίο σαν να κόβεται η γέφυρα στην μέση. Οι περισσότερες πτυσσόμενες γέφυρες συνήθως εντυπωσιάζουν από άποψη μηχανικής, αλλά η συγκεκριμένη έχει κάτι που δεν έχει καμία άλλη, καθώς κάθε εβδομάδα 25 βαφείς την περνούν με χίλια γαλόνια πορτοκαλί μπογιά εξαιρετικής ποιότητας.

Η Σύγχρονη Τέχνη στα καλύτερά της

5

Ένα από τα καλύτερα μουσεία της πόλης είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA). Αυτό είναι το μέρος όπου ο φωτογράφος, γλύπτης και video artist, Matthew Barney έκανε το ντεμπούτο του, όπου η new media art είχε ήδη ξεκινήσει να εκτιμάται πριν καν μάθει ο υπόλοιπος κόσμος τι ακριβώς είναι. Εάν είστε λάτρεις της contemporary τέχνης, δεν πρέπει να χάσετε την επίσκεψη στο SFMOMA. Επιπλέον, προτείνουμε να κάνετε και μια βόλτα από το μουσείο Cartoon Art, το οποίο φιλοξενεί μια αξιοθαύμαστη συλλογή πολιτικών γελοιογραφιών, αλλά και από το Electric Works με τις βορειοκορεάτικες προπαγανδιστικές αφίσες. Στο μουσείο του Σύγχρονου Εβραϊσμού, το οποίο επιτρέπει σε 600 καλλιτέχνες να πειραματιστούν πάνω στο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, Mein Kampf.

Η φυλακή του Αλκατράαζ

6

Η δημοφιλέστερη φυλακή σε όλο τον κόσμο, μπορεί πλέον να μη λειτουργεί κανονικά, όμως προσφέρει στους επισκέπτες της την ίδια ανατριχιαστική εμπειρία. Κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα για να «φιλοξενήσει» τους λιποτάκτες του Εμφυλίου Πολέμου της Αμερικής, μέχρι που ο Bobby Kennedy διέταξε να κλείσει το 1963. Το Alcatraz όμως, δεν είναι μόνο η αίσθηση που δίνει σε όποιον πηγαίνει, αλλά και οι ιστορίες της. Όλες δηλαδή, οι ιστορίες των κρατούμενων που δραπέτευσαν με σκοπό να φτάσουν στην απέναντι όχθη δύο χιλιόμετρα μακριά και φυσικά, δεν επέζησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ