ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε μακρινά ταξίδια που αξίζει να κάνετε αυτό το φθινόπωρο

Πέντε μακρινά ταξίδια που αξίζει να κάνετε αυτό το φθινόπωρο

Μπορεί το Καλοκαίρι να «έφυγε», ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το επόμενο, μεγάλο ταξίδι σας πρέπει να καθυστερήσει. Το Φθινόπωρο αποτελεί μια υπέροχη εποχή για εκδρομές και περιηγήσεις, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι λάτρεις των ταξιδιών οι οποίοι κάθε χρόνο σπεύδουν να κάνουν εγκαίρως τις αεροπορικές τους κρατήσεις σε κάποιον μακρινό προορισμό.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των φθινοπωρινών διακοπών -από τις καιρικές συνθήκες μέχρι τις μειωμένες τιμές των ξενοδοχείων, των αεροπορικών εισιτηρίων και σε πολλές περιπτώσεις, των τουριστικών «πακέτων»- σίγουρα αξίζει να εστιάστε σε έναν από τους πέντε παρακάτω προορισμούς.

Μπουένος Άιρες: Το αποκαλούν το «Παρίσι της Νότιας Αμερικής», ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι επηρεασμένο από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και έχει έναν «ζωντανό» και έντονα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα (όπως άλλωστε η γαλλική πρωτεύουσα), το Μπουένος Άιρες είναι μια πόλη μοναδική και περίπλοκη, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη. Γνωστή για την αρχιτεκτονική, τη νυχτερινή ζωή και τα πολιτιστικά της δρώμενα, η πόλη αυτή κινείται στους δικούς της ρυθμούς. Από τις γραφικές συνοικίες Λα Μπόκα, Σαν Τέλμο, Ρεκολέτα, Παλέρμο και Πουέρτο Μαδέρο, στους πολύχρωμους δρόμους του, τα μποέμ καφέ του και τις ιδιαίτερες γκαλερί του: Το Μπουένος Άιρες χαρίζει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες κάθε φορά που το επισκέπτονται. Το σίγουρο είναι πως το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κάποιος την πρωτεύουσα της Αργεντινής, λόγω των ήπιων θερμοκρασιών που επικρατούν.

fthin2

Γαλλική Πολυνησία: Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων η Γαλλική Πολυνησία κατακλύζεται από τουρίστες. Αν θέλετε, λοιπόν, να βρείτε με ευκολία τα κατάλληλα για εσάς καταλύματα και παράλληλα, να χαλαρώσετε μακριά από τις ορδές τουριστών, τότε καλό είναι να προτιμήσετε τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβριο για το ταξίδι σας στην Tαϊτή, τη Mούρεα και τη Mπόρα-Mπόρα. Τα καταγάλανα νερά των λιμνών, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, τα εξωτικά φρούτα, τα φρέσκα θαλασσινά και τα μεθυστικά αρώματα από τα λουλούδια τιαρέ, θα δώσουν σίγουρα μια εξωτική «νότα» στο Φθινόπωρό σας. Φροντίστε, απλώς, να αποφύγετε να ταξιδέψετε στη Γαλλική Πολυνησία τον Νοέμβριο, διότι συνήθως συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις.

fthin3

Νέα Υόρκη: Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική εμπειρία, πόσω μάλλον όταν πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν τις περιηγήσεις στην πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου, όπως συχνά περιγράφεται η Νέα Υόρκη. Το σίγουρο είναι πως αν βρεθείτε φέτος στη Νέα Υόρκη, πρέπει να επισκεφτείτε κάποια από τα πιο σύγχρονα μουσεία της, όπως το Moma, το Guggenheim και το Whitney και φυσικά, να απολαύσετε μια βόλτα στις πιο ιδιαίτερες γειτονιές της. Από την Times Square, το Central Park, τη 5th Avenue και τη Wall Street, αξίζει να βρεθείτε στο «εναλλακτικό» Williamsburg, το «φιλότεχνο» Chelsea, τις «αριστοκρατικές» γειτονιές Soho, Noho, Nolita αλλά και τις «πολύχρωμες» Chinatown και Little Italy που μεταξύ άλλων, προσφέρονται για γαστρονομικές εξερευνήσεις.

fthin4

Ζανζιβάρη: Στην «εξωτική» Ζανζιβάρη στο νησί της Ουνγκούτζα, το Φθινόπωρο αποκτά άλλες διαστάσεις. Οι παρθένες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα όμορφα χωριά με τους κοκοφοίνικες και τις μπανανιές και οι σαβάνες μετατρέπουν την κάθε εποχή σε Καλοκαίρι. Αν επιθυμείτε, λοιπόν, να παρατείνετε την αγαπημένη σας εποχή, τότε σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε την Τανζανία αυτό το Φθινόπωρο. Η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα, αφού δεν ξεπερνά συνήθως τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αποτελούν δύο εξαιρετικούς -από άποψη καιρικών συνθήκων- μήνες για να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στη Ζανζιβάρη, καθώς οι βροχές που σημειώνονται συχνά κατά τη διάρκεια του Νοέμβριου και του Δεκέμβριου, ενδέχεται να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα στις εξορμήσεις σας. Όσον αφορά στο τι πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας, το σίγουρο είναι πως αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης της Ζανζιβάρης -το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς- καθώς και να απολαύσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες στην περιοχή, όπως η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο -το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής- ή το σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι.

fthin5

Περού: Τέλος, το Φθινόπωρο αποτελεί, επίσης, την ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε το Περού και να απολαύσετε δίχως περιορισμούς μοναδικές δραστηριότητες, όπως είναι φυσικά η ανάβαση στο Machu Picchu, ένα από τα «θαύματα» του κόσμου. Στην περίπτωση που βρεθείτε φέτος στο Περού, δεν πρέπει να παραλείψετε να ταξιδέψετε ως τη Λίμα, την πρωτεύουσα της χώρας η οποία θα σας «γοητεύσει» χάρη στην αυθεντικότητά της. Εκεί, θα γευτείτε τοπικά εδέσματα και θα έρθετε κοντά με την πραγματική περουβιανή κουλτούρα. Το Κούσκο, η αρχαία ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, πρέπει επίσης να αποτελέσει μια στάση στο ταξίδι σας.

fthin6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ