ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε τον Νοέμβριο

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε τον Νοέμβριο

Για πολλούς αποτελεί απλώς τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου. Για τους λάτρεις των ταξιδιών, ωστόσο, ο Νοέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για αποδράσεις. Στην περίπτωση, λοιπόν, που σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε τις καλές καιρικές συνθήκες της εποχής, τα περισσότερο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και τα φεστιβάλ που λαμβάνουν αυτή την περίοδο χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, «μια ματιά» στη λίστα που ακολουθεί είναι απαραίτητη.

Περιλαμβάνει μια σειρά από ευρωπαϊκούς προορισμούς στους οποίους σίγουρα αξίζει να βρεθείτε τον Νοέμβριο του 2018: Από τη Βαρκελώνη με τη Castanyada μέχρι την Πορτογαλία με το υπέροχο κρασί και από τη Σκανδιναβία με το Βόρειο Σέλας μέχρι το Ρέικιαβικ με το Iceland Airwaves φεστιβάλ.

Ακόμη και αν δεν προλάβατε να ταξιδέψετε ως το Μόναχο για να απολαύσετε το Οκτόμπερφεστ -τη διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτή μπύρας- οι ταξιδιωτικές επιλογές για το φετινό Φθινόπωρο παραμένουν πολλές και άκρως ελκυστικές.

Στο Φεστιβάλ Κρασιού και Τυριού στη Βουδαπέστη

Η ρομαντική και πάντα γοητευτική Βουδαπέστη περιμένει να υποδεχθεί και φέτος τους ταξιδιώτες του Φθινοπώρου προκειμένου να τους μυήσει στα «μυστικά» του καλού κρασιού -και τυριού. Από τις 28 έως τις 29 Νοεμβρίου, στο επιβλητικό και ταυτόχρονα παραμυθένιο Κάστρο Βαϊνταχουνιάντ στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Κρασιού και Τυριού το οποίο και αναμένεται προσφέρει στους επισκέπτες του μια σειρά από ντόπιες, γευστικές εκπλήξεις.

Φυσικά, πέρα από το Φεστιβάλ, τα πολυάριθμα καφέ της Βουδαπέστης, τα κορυφαία μουσεία της και οι εξαιρετικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη το Φθινόπωρο, την καθιστούν μια ιδανική επιλογή για απόδραση μες στον Νοέμβριο.

2 copy

Στο Ρέικιαβικ για το φεστιβάλ Iceland Airwaves

Για τους λάτρεις της μουσικής, μια ολιγοήμερη απόδραση στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τον Νοέμβριο. Από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ρέικιαβικ το μουσικό φεστιβάλ Iceland Airwaves το οποίο και αναμένεται να προσελκύσει μουσικόφιλους από όλο τον κόσμο.

Φυσικά, αν βρεθείτε στη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδία και βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τις γεωθερμικές της πηγές και τη μπλε λίμνη με τα ζεστά νερά καθώς και να δείτε από κοντά την ομολογουμένως εντυπωσιακή, Λουθηρανική εκκλησία Hallgrímur.

3 copy

Στα Νησιά Λοφότεν για το Βόρειο Σέλας

Τα Νησιά Λοφότεν στη Νορβηγία περιλαμβάνονται, επίσης, στη λίστα με τους κορυφαίους, ευρωπαϊκούς προορισμούς για τον Νοέμβριο. Φημίζονται για το φυσικό τους κάλλος και αν τα επισκεφτείτε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας και να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία. Η τοποθεσία τους τα καθιστά ιδανικά για να παρακολουθήσει κάποιος το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο και να απολαύσει τη φυσική και άγρια ομορφιά του τόπου. Στα Νησιά Λοφότεν ζουν, επίσης, οι Σαάμι, ένας αυτόχθων αρχαίος λαός, του οποίου τα έθιμα και ο τρόπος ζωής, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

4 copy

Εξορμήσεις στην κοιλάδα του Ντούρο

Τέλος, αξίζει να έχετε κατά νου πως ο Νοέμβρης είναι ένας ιδανικός μήνας για να επισκεφτεί κάποιος την Πορτογαλία και συγκεκριμένα την κοιλάδα του Ντούρο. Εκεί, θα δοκιμάσει το πόρτο, το υπέροχο κρασί που παράγεται στην περιοχή, θα πραγματοποιήσει μοναδικές εξορμήσεις σε παραδοσιακά οινοποιεία, θα περπατήσει στα στενά του Πόρτο, θα συγκινηθεί ακούγοντας φάντο, θα απολαύσει τη θέα των εντυπωσιακών αμπελώνων και θα γευτεί ντόπια γαστρονομικά εδέσματα. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα υπέροχο ταξίδι για τους λάτρεις του κρασιού -και όχι μόνο.

5 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ