ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Μεσολούρι Γρεβενών, ιδανικός προορισμός για τα φετινά Χριστούγεννα

Το Μεσολούρι Γρεβενών, ιδανικός προορισμός για τα φετινά Χριστούγεννα
Στιγμιότυπο από περιπατητική διαδρομή στο χωριό Μεσολούρι Screen grab / Youtube / Travel Inspiration

Ιδανικό προορισμό για τις διακοπές των Χριστουγέννων αποτελεί το χωριό Μεσολούρι στα Γρεβενά, έναν τόπο χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου. 

Σε απόσταση «αναπνοής» από τον μαγευτικό οικισμό, στον οποίο το φυσικό τοπίο «πρωταγωνιστεί» βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Επομένως, τους χειμερινούς μήνες, το μικρό αυτό χωριουδάκι σφύζει από ζωντάνια.

Στο κεντρικότερο σημείο του χωριού δεσπόζει η θολοσκέπαστη λιθόκτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, πλούσια εικονογραφημένη με ζωηρά μπλε και ερυθρά χρώματα της σχολής των Σαμαριναίων ζωγράφων, όπου διατηρείται ανέπαφη παρά το πέρασμα των χρόνων και, σύμφωνα με το travelinspiration, αποτελεί το κυριότερο αξιοθέατο του Μεσολουρίου.

Σε μικρή απόσταση από την πλατεία του οικισμού, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα συναντήσουν τρεις συνεχόμενους καταρράκτες ύψους τριών, δυόμισι και πέντε μέτρων, οι οποίοι αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Να σημειωθεί πως, το Μεσολούρι είναι επίσης γνωστό ως βυρός της Στεριάνως, καθώς σύμφωνα με το μύθο, εκεί, απελπισμένη μετά από ανεκπλήρωτο έρωτα, έδωσε τέλος στη ζωή της η άτυχη Στεριάνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ