Δυο κατσίκες έστειλαν eco μήνυμα για να πρασινίσουν οι ταράτσες της Πράγας.

Διαβάστε επίσης

Εμπνευστής του project είναι ο Ondrej Kobza είναι ένας διάσημος Τσέχος καλλιτέχνης που μέσω της τέχνης φέρνει πιο κοντά τους κατοίκους της πόλης που ζει.

Η τελευταία του ιδέα ήταν να φέρει δύο κατσίκες στα εγκαίνια της ταράτσας του διάσημου Lucerna Palace της Πράγας που μεταμορφώθηκε από γρι, απρόσωπη και τσιμεντένια σε ζεστό χώρο συνάντησης.

«Έφερα τις κατσίκες για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα αγροκτήματος. Να επικοινωνήσω την ιδέα ότι οι στέγες πρέπει να πρασινίσουν», δήλωσε ο ακτιβιστής Ondrej Kobza. «Στόχος μου είναι να δημιουργήσω έναν κοινόχρηστο κήπο εδώ, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά, όπως ντομάτες για παράδειγμα».

Ο Ondrej Kobza έχει νοικιάσει ένα χώρο 1.000 τμ στην κορυφή του δημοφιλούς Lucerna Palace. Το εμβληματικό κτήριο, ολοκληρώθηκε το 1921, στεγάζει τον παλαιότερο κινηματογράφο της Τσεχίας, ένα περίτεχνο εμπορικό κέντρο, εστιατόρια και μουσικό χώρο.

Το jukebox που απαγγέλει ποιήματα

Ο ακτιβιστής της Τέχνης πριν από τρία χρόνια είχε τοποθετήσει πιάνα σε δημόσιους χώρους στην Πράγα και όποιος ήθελε μπορούσε να παίξει τις αγαπημένες του μελωδίες. Ένα πιάνο το είχε τοποθετήσει στο σταθμό του μετρό και ένα άλλο στη σχολή φιλοσοφικής.

Το 2015 τοποθέτησε στην πλατεία Náměstí Míru, ένα Poesiemat μια εκδοχή Jukebox που αντί να αναπαράγει τραγούδια απαγγέλει ποιήματα από 20 τσέχους ποιητές.


Διαβάστε επίσης

Τσεχία: Επαναλειτουργεί το τιμητικό προξενείο της χώρας στην Ιερουσαλήμ

Σοκαρισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος: Αυτοκτόνησε ο Πάβελ Περγκλ

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στις 22 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέθανε ο σκηνοθέτης της «Φωλιάς του Κούκου» Μίλος Φόρμαν