ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο ιδανικός τουριστικός προορισμός για κάθε μήνα του χρόνου

Ο ιδανικός τουριστικός προορισμός για κάθε μήνα του χρόνου
Yannis Behrakis/Reuters

Το Lonely Planet έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τις ιδανικές χώρες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς κάθε μήνα του έτους. Η λίστα «Που να πάω και πότε» είναι ένας εκπληκτικός οδικός χάρτης που βοηθά τις επιλογές κάθε τουρίστα.

Ο οδηγός παρέχει 30 επιλογές για κάθε μήνα του έτους, καθώς και ποιες είναι οι φθηνότερες επιλογές ή ποιος χώρες έχουν τον καλύτερο καιρό κάθε εποχή. Το Business Insider επέλεξε έναν προορισμό για κάθε μήνα του χρόνου και εγγυάται αξέχαστες στιγμές.

Ιανουάριος: Τασμανία, Αυστραλία

Το νησί είναι γνωστό για το εξαιρετικό φαγητό του και το εξωπραγματικό πράσινο. Τον Ιανουάριο η φύση είναι στην καλύτερη της φάση και ο τουρίστας μπορεί να εκδράμει σε πανέμορφες αμμουδιές, κατάφυτα μονοπάτια και καταπράσινα βουνά.

tasmania australia

(Instagram/danlapse)

Φεβρουάριος: Λαπωνία, Φινλανδία

Το εκπληκτικό βόρειο σέλας πείθει από την πρώτη στιγμή για την ορθότητα της επιλογής. Καταλαμβάνει το 30% της Φινλανδίας, όμως οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι κάνοντας την εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βιώσουν την χειμερινή ευρωπαϊκή εμπειρία ανενόχλητοι. Βόλτες με έλκηθρα, ζεστές νύχτες δίπλα στο τζάκι και ατελείωτη ομορφιά υπόσχονται μια εμπειρία ζωής.

lapland finland

(Instagram/heiditms)

Μάρτιος: Τομπάγκο

Είναι γεμάτο από παραλίες και φοινικόδεντρα. Ένας παράδεισος για τους λάτρεις του καλοκαιριού. Τον Μάρτιο ο καιρός είναι ιδανικός και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις θαλάσσιες χελώνες να γενούν τα αυγά τους στην αμμουδιά.

tobago

(Instagram/tobagobookings)

Απρίλιος: Ταϊλάνδη

Είναι ο απόλυτος προορισμός για βόλτες στη ζούγκλα, φαγητό, ναούς και τροπικές παραλίες. Τον Απρίλιο ο καιρός είναι ζεστός και υγρός με την θερμοκρασίας να φτάνει, σύμφωνα με το Lonely Planet, τους 30 βαθμούς Κελσίου. Μεταξύ 13-15 Απριλίου οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν στους εορτασμούς της Νέας Χρονιάς.

thailand

(Instagram/menysamiei)

Μάιος: Μαυροβούνιο

Δεν είναι σεζόν μεγάλης τουριστικής κίνησης πράγμα που σημαίνει πως πολλά μπαρ και εστιατόρια μπορεί να είναι κλειστά, αλλά με την θερμοκρασία να φτάνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές, να περπατήσουν σε κατάφυτα μονοπάτια και να κάνουν ορειβασία. Τον Μάιο ξεκινά και η εποχή του ράφτινγκ.

montenegro

(Instagram/alireza000762)

Ιούνιος: Νορβηγία

Μια επίσκεψη στην Νορβηγία το καλοκαίρι θα σας ανταμείψει. Η ακτογραμμή της είναι κατάφωτη και το θέματα μαγευτικό. Δυστυχώς είναι περίοδος μεγάλης επισκεψιμότητας και οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν πολύ νωρίτερα.

arctic norway

(Instagram/xlinloke)

Ιούλιος: Ιαπωνία

Ο Ιούλιος είναι υπέροχος μήνας για ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, με τον ζεστό καιρό να κάνει ιδιαιτέρως ευχάριστη την βόλτα στα αξιοθέατα. Απαραίτητη είναι μια ανάβαση στο βουνό Fuji.

japan

(Instagram/instagramjapan)

Αύγουστος: Ούμπρια, Ιταλία

Είναι ο τέλειος προορισμός. Την εποχή που η Ιταλία θα είναι γεμάτη από τουρίστες, η Ούμπρια θα σας δώσει την ηρεμία που αναζητάτε. Έχει υπέροχο φαγητό και ποτό, πλαγιές που μαγεύουν, μεσαιωνικού τύπου εγκαταστάσεις και πολλές βασιλικές εκκλησίες. Θα σας χρειαστεί αυτοκίνητο γα να εξερευνήσετε όλη την περιοχή.

umbria italy

(Instagram/mistoviaggiandoaddosso)

Σεπτέμβριος: Γεωργία

Υπάρχουν αμπελώνες, λιβάδια και μοναστήρια άξια εξερεύνησης σε κάθε πλευρά της χώρας. Τον Σεπτέμβριο ξενικά η φθινοπωρινή περίοδος και ο τρύγος του σταφυλιού στην περιοχή του Κακέτι. Ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά λοιπόν.

georgia

(Instagram/angietangietangiet)

Οκτώβριος: Χάιλαντς, Σκωτία

Η Σκωτία εντάχθηκε στην λίστα των χωρών που «πρέπει» να ταξιδέψει κάποιος στη ζωή του και ο Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας. Εκπληκτικά χρώματα, το αρσενικό ελάφι να τριγυρνά, ξέφωτα βγαλμένα από παραμύθι και κάστρα εγγυώνται μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

highlands scotland

(Instagram/flionda)

Νοέμβριος: Νικαράγουα

Το Lonely Planet βλέπει την ανάπτυξη της και τονίζει ότι θα είναι σύντομα ο απόλυτος προορισμός της κεντρικής Αμερικής. Τον Νοέμβριο ο καιρός είναι ζεστός και δίνει την ευκαιρία για βουτιές στις πανέμορφες ακτές της.

nicaragua

(Instagram/ectenenbaum)

Δεκέμβριος: Ελβετία

Μια βόλτα με το Glacier Express θα σας πείσει για την επιλογή σας. Το ταξίδι με το τρένο διαρκεί επτά ώρες, αλλά αξίζει κάθε λεπτό. Η θέα είναι εξαιρετική.

switzerland

(Instagram/so_phit.recipes)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ