ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η κρουαζιέρα με φορτηγό πλοίο δεν είναι τόσο άσχημη όσο μπορεί να φαντάζεστε

Η κρουαζιέρα με φορτηγό πλοίο δεν είναι τόσο άσχημη όσο μπορεί να φαντάζεστε
Instagram

Τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα με φορτηγό πλοίο;  Σε ένα φορτηγό πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια δεν υπάρχουν τοίχοι αναρρίχησης ούτε καραόκε. Εκεί δε θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια, ούτε πολλούς επιβάτες. Με άλλα λόγια μια τέτοια κρουαζιέρα διαφέρει από την κλασική κρουαζιέρα.

 

Σε αυτού του είδους πλοία υπάρχει ελάχιστο πλήρωμα. Ρόλος τους είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τα εμπορευματοκιβώτια στα διάφορα λιμάνια σε όλη την υδρόγειο.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τα προτιμούν. Για να επιβιβαστείτε σε ένα τέτοιο πλοίο θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον μάνατζερ του πλοίου.

https://www.instagram.com/p/p

Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις εξαρτούνται από τις καιρικές συνθήκες, από το διάστημα που χρειάζεται για να ξεφορτωθεί το πλοίο και άλλους αστάθμητους παράγοντες. Τις περισσότερες φορές δίνεται ένα «παράθυρο» αναχώρησης αντί για την ακριβή ημερομηνία.

https://www.instagram.com/p/p

Η κρουαζιέρα κοστίζει από 65 έως 125 δολάρια την ημέρα και περιλαμβάνει την διαμονή και τρία γεύματα την ημέρα. Τα ταξίδια διαρκούν συνήθως από 40 έως 50 ημέρες.

Για παράδειγμα, ένα ταξίδι μετ’ επιστροφή από τις ΗΠΑ στην Νέα Ζηλανδία διαρκεί περίπου 46 ημέρες και θα σας κοστίσει περίπου 3000 δολάρια.

Το δωμάτια είναι ευρύχωρα και άνετα. Δεν υπάρχει Wi-Fi και το μόνο τηλέφωνο που υπάρχει είναι δορυφορικό. Τα περισσότερα από αυτά τα πλοίο διαθέτουν μπαρ, γυμναστήριο, σάουνα ακόμα και πισίνα.

Δεν είναι και άσχημα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ