ΤΑΞΙΔΙ

ΗΠΑ: Στο διάστημα με την αποστολή του Blue Origin στις 23 Μαρτίου ο Πιτ Ντέιβιντσον

ΗΠΑ: Στο διάστημα με την αποστολή του Blue Origin στις 23 Μαρτίου ο Πιτ Ντέιβιντσον
Ο 28χρονος κωμικός πρόκειται να πάει στο διάστημα με την επόμενη αποστολή του Blue Origin, στις 23 Μαρτίου AP/Tony Gutierrez

Ο σταρ του "Saturday Night Live", Πιτ Ντέιβιντσον, είναι και πάλι στις ειδήσεις, αλλά αυτή τη φορά, είναι για έναν ασυνήθιστο λόγο. Ο 28χρονος κωμικός πρόκειται να πάει στο διάστημα με την επόμενη αποστολή του Blue Origin, στις 23 Μαρτίου.

Η Blue Origin, η εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος θα στείλει στο διάστημα επίσης τον Μάρτι Άλεν, τους Σάρον και Μαρκ Χαγκλ, τον Τζιμ Κίτσεν και τον Τζορτζ Νιντλ.

Σημειώνεται πως ο Ντέιβιντσον εντάχθηκε στο «Saturday Night Live» το 2014. Έγραψε επίσης και πρωταγωνίστησε στο «The King of Staten Island» σε σκηνοθεσία Τζ. Απάτοου. Πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο λόγω της σχέσης του με την Κιμ Καρντάσιαν.

Σύμφωνα με το CBS, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψυχαγωγικές εκπομπές, αφού ο εν διαστάσει σύζυγος της Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, επέκρινε έντονα το ζευγάρι στα social media.

Ο Άλεν είναι επενδυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Party America, μιας αλυσίδας λιανικής, και της California Closet Company.

Η Σάρον Χάγκελ ίδρυσε το SpaceKids Global το 2015, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο να προσφέρει έμπνευση στους φοιτητές και να δώσει τη δυνατότητα στα κορίτσια να διαπρέψουν στην εκπαίδευση STEAM+. Ο σύζυγός της, Μαρκ Χαγκλ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tricor International, μιας εταιρείας ανάπτυξης κατοικιών και εμπορικών ακινήτων.

Ο Τζιμ Κίτσεν είναι δάσκαλος και επιχειρηματίας που έχει επισκεφτεί και τις 193 αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ χώρες και ονειρευόταν το διάστημα από τότε που παρακολούθησε την εκτόξευση του πυραύλου Apollo της NASA στη Φλόριντα ως παιδί.

Ο Τζορτζ Νιντλ είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής της Commercial Space Technologies, η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση, τη διευκόλυνση και την προώθηση εμπορικών διαστημικών δραστηριοτήτων. Υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής του Γραφείου Ενσωμάτωσης Πτήσεων για το Πρόγραμμα Διαστημικών Λεωφορείων της NASA.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τέταρτη πτήση με επιβάτες για το πρόγραμμα New Shepard, το οποίο μετέφερε για πρώτη φορά τον Μπέζο, τον αδελφό του Μαρκ, τον 82χρονο πρωτοπόρο της αεροπορίας Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν στο διάστημα τον Ιούλιο του 2021.

Ο Ντέμεν έγινε ο νεότερος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα και ο Φανκ ήταν ο γηραιότερος – μέχρι που μια επόμενη πτήση της Blue Origin μετέφερε τον 90χρονο ηθοποιό Γουίλιαμ Σάτνερ στο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ