Για άλλη μια χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα
Πηγή: Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των προκρατήσεων Ρώσων τουριστών κατά τους πρώτους μήνες του έτους, που σπεύδουν να κανονίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Αυτό προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 (14-16 Μαρτίου), στην οποία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετείχε με περίπτερο 805 τ.μ. και 33 συνεκθέτες και διακρίθηκε, από τη διοργανώτρια εταιρία ΙΤΕ, με το βραβείο της καλύτερης παρουσίας στη ΜΙΤΤ 2017.

Τον αυξημένο αριθμό προκρατήσεων επεσήμαναν οι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας, που επισκέφτηκαν το περίπτερο, ενώ -σύμφωνα με το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας- οι μετρήσεις στις τουριστικές διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης διακοπών, εμφανίζουν -αυτή τη στιγμή- το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα να κινείται αυξητικά, τουλάχιστον κατά 20%, δημιουργώντας την προσδοκία, ο αριθμός των τουριστών να ξεπεράσει το 1.000.000.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο «τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αυτά μηνύματα από τη Ρωσία, είναι απόρροια της στοχευμένης στρατηγικής επικοινωνίας του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού, Έλενας Κουντουρά, την οποία υλοποιεί με εξαιρετική επιτυχία ο ΕΟΤ, αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας Σένγκεν στους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του αρμόδιου υπουργείου Εξωτερικών».

17656363

(ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυτό επισημάνθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης ΜΙΤΤ από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη, την πρόξενο Μόσχας, Πηνελόπη Μίχα και τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Πολύκαρπο Ευσταθίου, παρουσία του υπεύθυνου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας Νέστορα Τυροβούζη. Στη συνέντευξη Τύπου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ετοιμότητα των ελληνικών προξενείων και των κέντρων θεώρησης εισόδου να ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση των Ρώσων για τη χορήγηση βίζας.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ως προς το θέμα της χρονικής διάρκειας και των πολλαπλών εισόδων για αυτούς που τηρούν τις προϋποθέσεις της συνθήκης Σένγκεν. Τονίστηκε, μάλιστα, ότι οι θεωρήσεις βίζας αυξήθηκαν κατά 100 έως 200% τους δύο πρώτους μήνες του 2017, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση για σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

17040435

(ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στη ΜΙΤΤ έγιναν από τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά. Ο Έλληνας πρέσβης και ο ΕΟΤ παρέθεσαν - το απόγευμα της 14ης Μαρτίου στην πρεσβευτική κατοικία - δεξίωση με εξαιρετική ανταπόκριση, προς τιμή των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και Ελλήνων συνεκθετών. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ρώσων Ξενοδόχων και Εστιατόρων Ιγκόρ Μπουχάροβ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, αρμόδιος για τη συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις και τον γαστρονομικό τουρισμό, Λεονίντ Γκελίπτερμαν, όπως επίσης, ο υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, πατέρας Γρηγόριος Σοκόλωφ, και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας, αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας Κατραμάδος.


Διαβάστε επίσης

Συρία: Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΟΑΧΟ για την φερόμενη επίθεση με χημικά

Οι Ρώσοι εγκρίνουν το έργο του Πούτιν, όχι όμως της κυβέρνησης

Το Πεντάγωνο «αδειάζει» τη Μόσχα για τη μεταφορά πυραύλων από τη Συρία

Πύραυλοι από τη Συρία στάλθηκαν στη Μόσχα για μελέτη