ΤΑΞΙΔΙ

Οι Ρώσοι προτιμούν και φέτος την Ελλάδα για διακοπές

Οι Ρώσοι προτιμούν και φέτος την Ελλάδα για διακοπές
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Οι Ρώσοι προτιμούν και φέτος για τις διακοπές τους την Ελλάδα, καταγράφει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως προκύπτει από τη συμμετοχή της στην διεθνή τουριστική έκθεση "MITT" της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνει λόγο για αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή χρονιά επισημαίνοντας ότι υπήρξε κατακόρυφη αύξηση στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών προς Ελλάδα τους δύο πρώτους μήνες του 2017, σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Το γεγονός αυτό κατά τον ίδιο, σε συνδυασμό με την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Περιφέρεια.

Σημειώνεται, ότι το περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με άλλους 32 συνεκθέτες, επισκέφθηκε και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Βακάλη, που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτή συζητήθηκε το θέμα της παροχής βίζας στους Ρώσους πολίτες, που αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ετοιμότητα των ελληνικών προξενείων και των visa centers να ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση των Ρώσων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ