ΤΑΞΙΔΙ

Neuschwanstein: Το κάστρο του «τρελού βασιλιά» που ενέπνευσε τον Walt Disney (Pic+Vid)

Neuschwanstein: Το κάστρο του «τρελού βασιλιά» που ενέπνευσε τον Walt Disney (Pic+Vid)
kiekmal/Flickr

Η Ευρώπη φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στον κόσμο. Ένα από αυτά είναι το κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία το οποίο ενέπνευσε τον Walt Disney στην ιστορία της «ωραίας κοιμωμένης».

 

Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται το κάστρο που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Schwangau.

Χτίστηκε από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Β’ τον 19ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό ησυχαστήριο. Ο Βασιλιάς ήταν μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ο τρόπος ζωής του παρέμεινε ένα μυστήριο μέχρι τη στιγμή που πέθανε.

Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι επειδή αναγκάστηκε να γίνει βασιλιάς σε ηλικία 18 ετών, σταδιακά "έχασε τα λογικά του".

Ο Λουδοβίκος αποτέλεσε έμπνευση για τον Klaus Mann να γράψει το μυθιστόρημά του «Λούντβιχ, Σιδερόφραχτο παράθυρο» ενώ έχει μείνει στην ιστορία, ως «ο τρελός βασιλιάς».

NeuschwansteinCastle3

(Το κάστρο είναι εξίσου όμορφο και το χειμώνα - Πηγή: Pinto Bruno/Flickr)

Ο Βασιλιάς απομονώθηκε στον κάστρο του, στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένα θέατρο, όπου παίζονταν έργα του Richard Wagner, του οποίου ήταν λάτρης.

Η μουσική του Richard Wagner είχε τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή του βασιλιά, που λέγεται ότι ήθελε αυτό το παραμυθένιο κάστρο να είναι μια τέλεια αναπαράσταση της σύνθεσης του μουσικού.

Το Neuschwanstein είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στη Γερμανία και λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών ο χρόνος επίσκεψης είναι περιορισμένος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ