Νεκρά Θάλασσα: Η Θάλασσα των πολλών προσώπων από ψηλά (Pics)
Πηγή: instagram.com/ttzvika

Μαγευτικές εικόνες της Νεκράς Θάλασσας κατέγραψε με drone ο Ισραηλινός φωτογράφος Tzvika Stein.

Διαβάστε επίσης

Η Νεκρά Θάλασσα περνάει δύσκολους καιρούς. Λόγω των εργοστασίων που εξορύσσουν ορυκτά, η στάθμη της υποχωρεί», ανέφερε ο φωτογράφος, επισημαίνοντας πως «ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι οι καταβόθρες. Αυτές καθιστούν επικίνδυνο το περπάτημα γύρω από την περιοχή, καθώς το έδαφος μπορεί να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί θάνατοι από αυτήν την αιτία.

Ο Stein έχει κάνει αμέτρητα ταξίδια στην περιοχή. Αρχικά φωτογράφιζε μόνο με μια DSLR ενώ πρόσφατα χρησιμοποίησε και ένα drone. Προτιμά να βρίσκεται εκεί νωρίς την αυγή, στην ανατολή του ήλιου, όταν το φως είναι όμορφο και πριν ανέβει η θερμοκρασία, η οποία φτάνει τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Κοιτάζοντας από πάνω, ήμουν ενθουσιασμένος με τα καταπληκτικά χρώματα, τα οποία ποτέ δεν ήξερα πως υπάρχουν εκεί. Είδα καταβόθρες σαν μάτια που κλαίνε. Ένα σχήμα σαν καρδιά. Ένα ρεύμα νερού σαν αρτηρία που αιμορραγεί. Δύο ρεύματα, σε μπλε και κόκκινο, που μου θύμισαν φλέβες. Καταβόθρες, σε πράσινα και κίτρινα χρώματα, που μου θύμισαν το πεπτικό σύστημα.


Διαβάστε επίσης

Selfie Ειρήνης: Μις Ισράηλ & Μις Ιράκ κάνουν ανακωχή στο μίσος & κάποιοι μιλάνε για προδοσία

Δικαστήριο στη Γερμανία δικαίωσε την πολιτική αεροπορικής εταιρείας να μη μεταφέρει Ισραηλινούς

Γιατί το Ισραήλ αρνείται την είσοδο στη χώρα σε μέλη γαλλικής αντιπροσωπείας

Ρεκόρ από drone που πέταξε σχεδόν στα 5.000 μέτρα (vid)