TECH

H Google συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

H Google συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

  Και η Google συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2017 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εταιρεία έλαβε σχεδόν 500 αιτήσεις και χρηματοδότησε 60 πρωτοβουλίες σε 33 χώρες, δύο από τις οποίες στην Ελλάδα: το "Tess Code Festival" που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής, Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη και το “Girls go from A to Coding” με επικεφαλής τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μηχανικών Υπολογιστών, στην Αθήνα. Μαζί, θα βοηθήσουν σχεδόν 800 μαθητές μέσω των δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Το "Tess Code Festival" (14-15 Οκτωβρίου) θα εμπλέξει και θα εμπνεύσει τους μαθητές στον προγραμματισμό και θα τους μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας με ένα σαββατοκύριακο γεμάτο κώδικα. Το “Girls go from A to Coding” είναι μια εξωσχολική πρωτοβουλία ευέλικτης τεχνικής ανάπτυξης λογισμικού στην οποία δύο προγραμματιστές συνεργάζονται σε ένα σταθμό εργασίας, κατά την οποία τα πιο άπειρα κορίτσια στον προγραμματισμό θα συνεργάζονται με πιο έμπειρα για να τους διδάξουν και να υποστηρίξουν την πορεία εκμάθησης τους.

Η Google είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει όλες αυτές τις μεγάλες προσπάθειες, οι οποίες είναι μόνο ένα μικρό μέρος των χιλιάδων πρωτοβουλιών που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους οργανισμούς!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της Google στην εκπαίδευση Πληροφορικής, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση edu.google.com/cs

ΔΗΜΟΦΙΛΗ