TECH

Ένας στους δύο Έλληνες είναι στο Facebook

Ένας στους δύο Έλληνες είναι στο Facebook

Αυξάνονται πληθύνονται οι Έλληνες που είναι ενεργοί χρήστες του Facebook, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο τέλος Σεπτεμβρίου είχαν φθάσει τα 5,2 εκατ., αριθμός μεγαλύτερος κατά 200.000 σε σχέση με εκείνον του Σεπτεμβρίου 2016.

Ως ενεργοί χρήστες ορίζονται αυτοί που επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Και είναι εξίσου εντυπωσιακό το νούμερο των καθημερινών επισκεπτών του Facebook, το οποίο στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασε τα 4,3 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 83% του συνόλου των ενεργών χρηστών. Μάλιστα, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016 παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, που φθάνει τους 300.000 νέους καθημερινούς χρήστες.

Ακόμα πιο δυναμικά κινείται η χρήση του Facebook και από το κινητό τηλέφωνο στη χώρα μας, όπου το σύνολο των ενεργών χρηστών μέσω smartphone έφθασε τα 4,7 εκατομμύρια. Δηλαδή αποτελούν το 90% του συνόλου των ενεργών χρηστών, υποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι περνούν στο mobile περιβάλλον για να επισκέπτονται την πλατφόρμα. Γυρνώντας ένα χρόνο πίσω, στο Σεπτέμβριο του 2016, ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών ήταν 4,3 εκατομμύρια, δηλαδή είχαμε περίπου 400.000 νέους χρήστες που μπαίνουν στο Facebook από το smartphone. Οι καθημερινοί χρήστες του με τη χρήση smartphone στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 3,8 εκατομμύρια, επίσης προσαυξημένοι κατά 400.000 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ