TECH

Γιατί η Apple επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone

Γιατί η Apple επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone
REUTERS/Shailesh Andrade/File photo

Αρκετοί ιδιοκτήτες iPhone τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο για μία πιο αργή λειτουργία τους. Όπως αποκαλύφθηκε δεν κάνουν λάθος. Η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, πως από πέρσι έχει δημιουργήσει πρόγραμμα κατά το οποίο τα κινητά της «κινούνται» πιο αργά από το συνηθισμένο, με σκοπό να προστατευτεί η μπαταρία λιθίου.

Όσο παλιώνουν οι μπαταρίες, ο «χρόνος ζωής» της κάθε φόρτισης μειώνεται. Έτσι, τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία τους είναι χαμηλή ή το περιβάλλον γύρω τους κρύο.

Με το πέρασμα των χρόνων η μπαταρία «γερνάει» με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα το τηλέφωνο να έχει πρόβλημα λειτουργίας ή ακόμη και να κλείσει, όπως συνέβη τον περασμένο χρόνο στα iPhone 6 και 6s.

Οι επεξεργαστές των συγκεκριμένων συσκευών ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν το επέτρεψαν και έτσι… έσβηναν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράδυνσης έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα 6 και 6s και στο SE. Ενώ, θα συμπεριληφθεί και στο 7 και 7s.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους» δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ