TECH

Με 24 εκατ. ευρώ ξεκινά το Velocity Partners

Με 24 εκατ. ευρώ ξεκινά το Velocity Partners
Pixabay

Στα 24 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια με τα οποία ξεκινά το Velocity Partners, ένα νέο venture capital fund, το οποίο θα επικεντρωθεί σε εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο χρηματοδότησης (pre-seed και seed) πρόκειται να επικεντρωθεί το Velocity Partners, ένα νέο επενδυτικό fund, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Equifund του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

Τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η ομάδα του Velocity Partners ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και εκτός του Equifund, η χρηματοδότηση προέρχεται από τη Eurobank αλλά και κορυφαίους ομίλους της ελληνικής αγοράς στο χώρο του λιανεμπορίου, των μέσων ενημέρωσης, της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα στελέχη του Velocity Partners, οι επενδυτές αυτοί θα προσφέρουν τεχνογνωσία στις εταιρείες που θα λάβουν χρηματοδότηση καθώς δυνατότητα να αναπτύξουν προϊόντα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά.

Όσον αφορά τα ποσά που θα επενδύονται ανά εταιρεία, στο στάδιο του pre-seed, η επένδυση θα είναι της τάξεως, κατά μέσο όρο, των 75 – 150 χιλιάδων ευρώ ανά εταιρεία, ενώ στο στάδιο του seed θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200 - 400 χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται πως το fund θα συνεχίσει να επενδύσει και σε επόμενους γύρους.

Στόχος του fund είναι να ενισχύσει ομάδες που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα με προοπτικές επέκτασης σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως αγορά εκκίνησης.

Η ομάδα του Velocity Partners αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Μαύρο, Δημήτρη Καλαβρό – Γουσίου, Eric Parks και Αχιλλέα Πετρόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ