Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούν στη Νότια Κορέα δεν δημιουργούν προβλήματα μόνο στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, αλλά και σε επίδοξους… ρομποτικούς αθλητές.

Διαβάστε επίσης

Ρομπότ διαφόρων μεγεθών και σχημάτων κατέβηκαν - όταν δεν έχαναν την ισορροπία τους και δεν κουτρουβαλούσαν - την πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Γουέλι Χίλι, σε απόσταση οδήγησης μιας ώρας από την Πιονγκτσάνγκ.

Οκτώ ρομποτικές ομάδες από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και μία εταιρεία ανταγωνίσθηκαν στο διαγωνισμό σκι «Ski Robot Challenge». Τελικά τη νίκη και το έπαθλο των 10.000 δολαρίων κατέκτησε η ομάδα TAEKWAN-V, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όλοι οι ρομποτικοί σκιέρ είχαν ύψος άνω των 50 εκατοστών, στέκονταν στα δύο πόδια τους και διέθεταν κάμερα και αισθητήρες για να ξέρουν πού πάνε και πότε πρέπει να ελιχθούν, αποφεύγοντας τα μπηγμένα στο χιόνι κοντάρια με τα σημαιάκια, καθώς κατέβαιναν μια διαδρομή για αρχάριους.

Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός είχε απλώς χαρακτήρα επίδειξης και ανάδειξης των προόδων της ρομποτικής τεχνολογίας. Όμως, όπως είπε ο οργανωτής Κιμ Ντονγκ-ουκ, «νομίζω ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα έχουν κανονικά τους δικούς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Aγώνες, στο περιθώριο των αγώνων που κάνουν οι άνθρωποι».


Διαβάστε επίσης

Ιστορίες Ολυμπιονικών: Τα πρότυπα, τα κίνητρα, η έμπνευση

Ν. Κορέα: Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για την άφιξη του «δολοφόνου» γείτονα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάπιες που κάνουν μπόμπσλεϊ στο σημερινό Google Doodle

Στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ιβάνκα Τραμπ