TECH

Όταν οι έξυπνες οικιακές συσκευές αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μας

Όταν οι έξυπνες οικιακές συσκευές αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μας

Έξυπνα κινητά, έξυπνες συσκευές, έξυπνο σπίτι. Το smartphone, όπως το σήμερα αποδεικνύει, ήταν μόνο η αρχή. Μπήκε στη ζωή μας τόσο ομαλά που μπόρεσαν όλες οι ηλικίες να εξοικειωθούν μαζί του και πλέον η «επέλαση» της τεχνολογίας αντικατοπτρίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Οι οικιακές συσκευές έρχονται να εδραιωθούν μέσα σε ένα σπίτι που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο έξυπνο. Είναι εκείνες οι συσκευές που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και, κυρίως, αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Αυτό, βέβαια, το πετυχαίνουν όταν μπορούν να αντικατοπτρίσουν τον τρόπο της ζωής μας. Διότι έτσι μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες μας και στη συνέχεια να τις εξυπηρετήσουν…

Κάπως έτσι «συστηθήκαμε» με το πλυντήριο του μέλλοντος που έφτασε κιόλας στο παρόν, από τη Samsung Electronics, στο πλαίσιο του ετήσιου European Forum, όπου βρέθηκε το CNN Greece.

2 copy

Ο λόγος για το QuickDrive™ που παρέχει μια επαναστατική τεχνολογία πλύσης πλυντηρίου, η οποία βοηθάει τους καταναλωτές να μειώσουν κατά το ήμισυ τον χρόνο πλύσης, διατηρώντας τον άλλο μισό χρόνο… για τον εαυτό τους! Η συσκευή χρησιμοποιεί μια γκάμα τεχνολογιών και έξυπνων χαρακτηριστικών για να κάνει το πλύσιμο ρούχων ακόμη πιο εύκολο.

Με στόχο την εξοικονόμηση του χρόνου, και όχι μόνο, αφού έχει και «περιβαλλοντική συνείδηση», ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Q-rator συμβάλλει στο πιο αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων. Η λειτουργία Laundry Planner επιτρέπει τη διαχείριση μιας συγκεκριμένης ώρας ολοκλήρωσης της πλύσης, ενώ η λειτουργία Laundry Recipe προσφέρει προτάσεις για τον βέλτιστο κύκλο πλύσης. Και για όλους εμάς, που απουσιάζουμε αρκετές ώρες από το σπίτι, τώρα με τη λειτουργία HomeCare Wizard μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα άμεσα και από απόσταση.

3 copy

Τι κι αν «ανακαλύψουμε» πως ένα ρούχο έμεινε τελευταία στιγμή εκτός πλύσης; Με την τεχνολογία AddWash, μπορούμε να προσθέσουμε ρούχα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης ή την ανησυχία για τη διαρροή νερού έξω από τον κάδο. Επιπλέον, η αποτελεσματική τεχνολογία ecobubble™ παρέχει ισχυρή απόδοση πλύσης, διαλύοντας το απορρυπαντικό και μετατρέποντάς το σε λεπτές φυσαλίδες που εισχωρούν στα υφάσματα πιο γρήγορα για πιο εύκολη απομάκρυνση των λεκέδων, ενώ με τους τέσσερις αισθητήρες του Auto optimal wash διαχέεται αυτόματα η κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού ή μαλακτικού που απαιτείται, υπολογίζοντας το φορτίο πλύσης και το επίπεδο του νερού.

Το έξυπνο σπίτι όμως, δεν τελειώνει εδώ, αφού στο φετινό φόρουμ ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της ολοκληρωμένης γκάμας οικιακών συσκευών για το 2018, τα οποία ανυπομονούμε να δούμε και στην ελληνική αγορά.

4 copy

Συγκεκριμένα, το Family Hub είναι ο προοδευτικός τρόπος που υπόσχεται να συνδέσει όλα τα μέλη της οικογένειας και αυτό διότι είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ψυγείο, αφού μπορεί να ψυχαγωγεί, να ενημερώνει και να μοιράζεται. Δεν είναι μόνο ότι μπορούμε να «τσεκάρουμε» τα προϊόντα εντός του ψυγείου από οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Είναι ότι πλέον μπορούμε να οργανώσουμε τα γεύματά μας, σύμφωνα με τα προϊόντα που ήδη διαθέτουμε και την ημερομηνία λήξης τους.

Μάλιστα, η κουζίνα (χάρη στο Family Hub) «μεταμορφώνεται» σε ένα χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, καθώς μπορούν να μοιράζονται ημερολόγια, φωτογραφίες και τοποθεσίες, την ίδια στιγμή που παρέχονται και στον καθένα ξεχωριστά εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες πληροφορίες, όπως οι τελευταίοι τίτλοι επικαιρότητας, το δελτίο καιρού και το προσωπικό πρόγραμμα του κάθε μέλους.

5

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το RS8000, το πλέον πρόσφατο ψυγείο της Samsung, που ενσωματώνεται κομψά στο χώρο, προσδίδοντας μια μοντέρνα αισθητική που αντανακλά την τάση για απλές και καθαρές γραμμές, χωρίς περιττά στοιχεία.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Dan Harvie, Vice President των Οικιακών Συσκευών Samsung στην Ευρώπη: «Οι έξυπνες λειτουργίες τους των Quick Drive, Family Hub και RS8000 επιτρέπουν στους καταναλωτές να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα πράγματα που αγαπούν. Χάρη στο διασυνδεδεμένο οικοσύστημά μας, το έξυπνο σπίτι δεν είναι πια μια σύλληψη του μέλλοντος, αλλά πραγματικότητα. Η γκάμα των αισθητικά όμορφων και premium συσκευών μας θα βοηθήσουν όλους τους καταναλωτές να χτίσουν και να δημιουργήσουν το σπίτι των ονείρων τους». Και τι άλλο να ζητήσει κάποιος, πέρα από… το σπίτι των ονείρων του;

6

Με έμφαση στην καινοτομία και την πρωτοτυπία, για ακόμη μία φορά, η Samsung Electronics και το όραμά της για ένα πραγματικά διασυνδεδεμένο σπίτι γίνεται πραγματικότητα στην Ευρώπη, χάρη στην ευρεία γκάμα καινοτόμων, έξυπνων και εξατομικευμένων οικιακών συσκευών της, αποδεικνύοντας πως… sky is the limit!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ