TECH

Γιατί το Facebook θέλει τις... γυμνές φωτογραφίες σας

Γιατί το Facebook θέλει τις... γυμνές φωτογραφίες σας
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Το Facebook προτρέπει τους χρήστες του να στέλνουν… γυμνές φωτογραφίες τους στο κοινωνικό δίκτυο, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η αθέμιτη διαρροή τους στο διαδίκτυο

Όπως εξηγεί το BBC, πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή που ξεκίνησε στην Αυστραλία και θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και έχει στόχο να προστατέψει τους χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα ή φοβούνται ότι μπορεί να πέσουν θύματα του «Revenge Porn», δηλαδή της «εκδικητικής πορνογραφίας».

Ειδικότερα, εάν κάποιος χρήστης του κοινωνικού δικτύου ανησυχεί για κάποια άσεμνη φωτογραφία που έχει στείλει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια αρχή της χώρας του για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι υπεύθυνοι της εκάστοτε υπηρεσίας, στη συνέχεια, θα έρχονται σε επαφή με το Facebook και ο χρήστης θα λαμβάνει ένα ασφαλές link μέσω του οποίου θα μπορεί να στείλει μέσω Messenger, στο Facebook τις φωτογραφίες του.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook, Αντιγόνη Ντέιβις, τις φωτογραφίες αυτές βλέπει μια πολύ κλειστή ομάδα που αποτελείται από 5-6 ανθρώπους, παραδεχόμενη πως δεν υπάρχει 100% ασφάλεια, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινωνικού δικτύου εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αποκλείσουν κάθε πιθανή «παρέμβαση» στις φωτογραφίες αυτές.

Το Facebook, αφού λάβει τις φωτογραφίες αυτές, θα δημιουργεί ένα ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο θα «κλειδώνει» τις επίμαχες φωτογραφίες, οι οποίες θα αποκτούν ειδική επισήμανση, καθιστώντας απαγορευτική την μελλοντική αναδημοσίευση ή το «ανέβασμά» τους από τρίτο πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ