TECH

Χρήση του iPhone και ως... κλειδί σπιτιού!

Χρήση του iPhone και ως... κλειδί σπιτιού!
EPA/MONICA DAVEY/Φωτογραφία αρχείου

Η Apple πιθανώς αναβαθμίσει την χρήση του τσιπ NFC στο νέο λογισμικό iOS 12, που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο Διεθνές Συνέδριο Προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference ή WWDC). Η αναβάθμιση αυτή θα επιτρέπει την χρήση του iPhone για λειτουργείες πέρα από το ApplePay, όπως η πρόσβαση σε δωμάτια ξενοδοχείου και η μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ανέπαφες συναλλαγές ξεκίνησαν με το iPhone 6 και το προηγούμενο λογισμικό iOS 11 το οποίο επιτρέπει περιορισμένες δυνατότητες σκαναρίσματος. Μέχρι στιγμής το κύριο μειονέκτημα του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το iPhone σε λειτουργίες σκαναρίσματος αποτελεί το γεγονός ότι μια τέτοια λειτουργία απαιτεί ξεκλείδωμα του τηλεφώνου και άνοιγμα του συγκεκριμένου app.

Δεδομένου ότι ο σκοπός της λειτουργίας είναι η ευκολότερη εξυπηρέτηση, το λογισμικό αυτό φαίνεται να μην έχει πετύχει τον στόχο του καθώς προκειμένου να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες ο χρήστης έχει χάσει σημαντικό χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο The Information, το νέο λογισμικό υπόσχεται να λύσει τις δυσκολίες που μέχρι τώρα παρουσιάζει η χρήση αυτής της λειτουργίας, καθώς θα λειτουργεί παρόμοια με το ApplePay που δεν απαιτεί παρά να ακουμπήσεις το δάχτυλό σου πάνω στη συσκευή.

Η Apple φαίνεται να δοκιμάζει την χρήση iPhone ως κλειδιά για πρόσβαση σε χώρους και συνεργάζεται με την HID Global προκειμένου να εφαρμόσει τέτοιες λειτουργίες στο campus της. Το άρθρο γράφει ακόμα ότι οι υπάλληλοι της Apple χρησιμοποιούν ήδη τα κινητά τους προκειμένου να μπαίνουν σε κτήρια.

Η χρήση του ειδικού αυτού τσιπ ώστε να μετατρέπει κανείς το iPhone του σε κλειδί πρόσβασης υπόσχεται επίσης αυξημένη ασφάλεια καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ασφαλή θύλακα του iPhone για την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών.

Τέλος η Apple πιθανώς συνεργάζεται με την Cubic, μία εταιρεία που παρέχει κάρτες επιβίβασης σε ΜΜΜ, προκειμένου να αντικαταστήσει τις κάρτες αυτές με την νέα της τεχνολογία.

Σε περίπτωση που η Apple πράγματι εισάγει την τεχνολογία αυτή, θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους χρήστες που θα χρειάζεται να κουβαλάνε πολύ λιγότερα αντικείμενα από εδώ και στο εξής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ