TECH

Revolut - Chad West στο CNN Greece: Λιγότερες αλλά μεγαλύτερες πληρωμές

Revolut - Chad West στο CNN Greece: Λιγότερες αλλά μεγαλύτερες πληρωμές
Facebook / Revolut

Λιγότερες μεν αλλά μεγαλύτερης αξίας πληρωμές πραγματοποίησαν οι Έλληνες καταναλωτές κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και του #menoumespiti, με τις online συναλλαγές να αυξάνονται. Πρόκειται για μία τάση που είναι αντίστοιχη με όσα συμβαίνουν και στο εξωτερικό, όπως αναφέρουν τα στελέχη της Revolut, ενός εκ των πιο γνωστών fintech startup με αυξανόμενη δημοτικότητα και στην Ελλάδα.

«Συνολικά, ο αριθμός των πληρωμών παρουσιάζει μία πτώση της τάξεως του 35%-40%, αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο δεδομένων των συνθηκών. Όμως, όταν οι καταναλωτές κάνουν πληρωμές, αυτές είναι μεγαλύτερης αξίας» σημειώνει στο CNN Greece, ο Chad West, γενικός διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Revolut.

Η τάση δείχνει να είναι αντίστοιχη και στην Ελλάδα αν κρίνει κανείς και από τα διαθέσιμα στοιχεία της Revolut για τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, οι πελάτες της Revolut μείωσαν τον αριθμό των συναλλαγών τους στα σούπερ μάρκετ (-20% στον Σκλαβενίτη, -13% στο Lidl), στα καταστήματα ένδυσης (-11% στην H&M), στις αλυσίδες εστίασης (-74% στα McDonalds), ενώ σημαντική πτώση υπάρχει και στις μεταφορές (-51% στο Beat και -88% στο Uber). Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αύξηση των συναλλαγών που αφορούν υπηρεσίες ψυχαγωγίας (+38% στο Netflix, +65% στο Google Play Store και +77% στο PlayStation), όπως και φυσικά στις online παραγγελίες φαγητού (+45% στο efood). Επίσης, υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές από μεγάλες online πλατφόρμες του εξωτερικού όπως το Amazon (+20%), την Asos (+42%) και το Aliexpress (+42%).

Σύμφωνα με τον κ. West, όπως ήταν προφανές, υπάρχει μεγάλη αύξηση στις online πληρωμές αλλά ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως παρατηρείται μία σημαντική αύξηση της χρήσης άλλων υπηρεσιών μεταξύ των 10 εκατ. πελατών της Revolut. «Αυτό που παρατηρούμε είναι να έχει αυξηθεί η χρήση των υπηρεσιών μας που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα αλλά και τις αγοραπωλησίες μετοχών» επισημαίνει το στέλεχος της βρετανικής fintech startup, σύμφωνα με τον οποίο το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και προϊόντων της εταιρείας έχει βοηθήσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως αναφέρει ο κ. West, οι περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Revolut εργάζονται από το σπίτι. «Η μεταφορά έγινε αρκετά γρήγορα και βοήθησε ότι είμαστε μία εταιρεία που αξιοποιεί γενικώς τις ψηφιακές τεχνολογίες» σημειώνει, προσθέτοντας ότι τα σχέδια της Revolut για το άμεσο μέλλον συνεχίζονται κανονικά.

«Φυσικά, δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι μπορούμε να κινούμαστε αρκετά γρήγορα», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, η Revolut ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση τραπεζικής άδειας στη Λιθουανία, την οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει για την παροχή υπηρεσιών στις υπόλοιπες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Για τις υπόλοιπες χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το πλάνο προβλέπει την απόκτηση τραπεζικής άδειας στην Ιρλανδία, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα.

Σύμφωνα με τον κ. West, το πλάνο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παροχή υπηρεσιών όπως είναι η χορήγηση δανείων αλλά και η δημιουργία ειδικών λογαριασμών που θα απευθύνονται σε νέους και νέες ηλικίας 7 έως 17 ετών. Επίσης, θα υπάρξουν περισσότερες υπηρεσίες σε τομείς όπως είναι τα κρυπτονομίσματα και η ασφάλεια.

Στα πλάνα είναι και η περαιτέρω ενίσχυση των προσφορών για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Metal, από την πορεία της οποίας δηλώνει ικανοποιημένη η διοίκηση της Revolut.

«Αυτό που βλέπετε τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου», αναφέρει ο κ. West, σπεύδοντας να επισημάνει ότι το επόμενο βήμα είναι υπηρεσίες που θα είναι περισσότερο τοπικές. «Το σχέδιο μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργατών σε κάθε χώρα», τονίζει το στέλεχος της Revolut, η οποία θα επιδιώξει στο εξής να έχει προσφορές που είναι και περισσότερο προσωποποιημένες. «Πλέον έχουμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας που μας επιτρέπουν να το κάνουμε και αυτό» αναφέρει ο κ. West.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ