TECH

Νέες «ναυαρχίδες» ετοιμάζονται να ανακοινώσουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές smartphones

Νέες «ναυαρχίδες» ετοιμάζονται να ανακοινώσουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές smartphones
CNN Greece

Το Mobile World Congress έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν ως αφορμή προκειμένου ορισμένοι από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones να παρουσιάσουν τα νέα κορυφαία μοντέλα τους.

Φέτος, όμως, το ενδιαφέρον δείχνει να κορυφώνεται καθώς αναμένεται να υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές ανακοινώσεις.

Το MWC ανοίγει τις πόρτες του στις 22 Φεβρουαρίου (σ.σ. διαρκεί μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων κατασκευαστών πρόκειται να κάνουν τις ανακοινώσεις την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά Samsung και LG θα ανακοινώσουν τις νέες «ναυαρχίδες» τους, ενώ το γεγονός ότι Sony Mobile, Huawei και ZTE διοργανώνουν τις δικές τους συνεντεύξεις Τύπου σημαίνει ότι και αυτές πρόκειται να κάνουν κάποια παρουσίαση.

Πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στην παρουσίαση του Galaxy S7 από τη Samsung με τις φήμες να αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι θα είναι αδιάβροχο, ενώ μάλλον θα υπάρξει και μία έκδοση Edge που θα διαθέτει κυρτές πλευρές.

Η LG από την πλευρά της σκοπεύει να παρουσιάσει το G5, το οποίο είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, έχοντας, πάντα σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, τη δυνατότητα να «αναβαθμίζεται» με ειδικά modules. Αν αυτή η φήμη επαληθευτεί, θα αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Sony Mobile και Huawei είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δείξουν νέα μοντέλα με την πρώτη να θεωρείται πολύ πιθανό να δείξει ένα smartphone με οθόνη που θα προσφέρει ανάλυση 4Κ, ενώ η δεύτερη θα κινηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην κατηγορία των συσκευών με μεγάλη οθόνη.

Μικρότεροι κατασκευαστές, επίσης, θα δείξουν νέα μοντέλα. ZTE και Alcatel One Touch θα έχουν νέες προτάσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε το καινούριο smartphone της Caterpillar που ειδικεύεται σε συσκευές για ειδικές συνθήκες.

Όλες οι παραπάνω συσκευές χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα το Google Android και αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι κατά πόσον φέτος στη Βαρκελώνη θα δούμε κάποιον κατασκευαστή να «τολμάει» να παρουσιάσει smartphone με τα νέα Windows 10 Mobile, κάτι που πολύ θα επιθυμούσε η Microsoft.

Διαβάστε επίσης:

«Αγώνας δρόμου» Ευρώπης – Αμερικής για το 5G

Δυναμική παρουσία επιδιώκει η Ελλάδα στο MWC 2016

MWC 2016: Tι ετοιμάζει για τη φετινή χρονιά ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ