TECH

Εικόνα από το μέλλον της ανθρωπότητας; Η φωτογραφία του Ζάκερμπεργκ που διχάζει

Εικόνα από το μέλλον της ανθρωπότητας; Η φωτογραφία του Ζάκερμπεργκ που διχάζει

Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, o δημιουργός του, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, στην παρουσίαση της Samsung στη Βαρκελώνη, όπου ήταν καλεσμένος .

Ενώ 5.000 άτομα παρακολουθούσαν την παρουσίαση με τις νέες μάσκες εικονικής πραγματικότητας, ο Ζάκερμπεργκ περπατούσε δίπλα τους με χαμόγελο, όπου και μίλησε για το μέλλον της τεχνολογίας.

Ο νεαρός δημιουργός του Facebook, ανέβασε τη φωτογραφία η οποία πήρε πάνω από μισό εκατομμύριο likes, αλλά προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών. «Είναι κάπως τρομαχτική», «Μάρκ, δεν είναι περίεργο να είσαι ο μόνος που χρησιμοποιείς τα μάτια σου, ενώ όλοι οι άλλοι είναι σαν ζόμπι συνδεδεμένοι σε ένα Matrix;», ήταν κάποια από τα πιο δημοφιλή σχόλια.

Πολλοί υποστήριξαν ότι η εικόνα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ «δημιουργεί» και οι υπόλοιποι περνούν πολύ χρόνο στις πλατφόρμες δικής του ιδιοκτησίας. Μάλιστα, με την εικονική πραγματικότητα να γίνεται σιγά σιγά μέρος της ζωής μας, ίσως η φωτογραφία αποκαλύπτει και ένα κομμάτι του μέλλοντος μας, που κάποιους ακόμα τους τρομάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ