TECH

H Google αφαίρεσε από το Play Store εφαρμογή που σχεδιάστηκε από Ταλιμπάν

H Google αφαίρεσε από το Play Store εφαρμογή που σχεδιάστηκε από Ταλιμπάν
Majid Saeedi/Getty Images/Ideal Images

Εφαρμογή σχεδιασμένη από Ταλιμπάν, ανακαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Intel Group, μια ιστοσελίδα όπου παρακολουθεί διαδικτυακές κινήσεις των τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα το προπαγανδιστικό υλικό να γίνει άμεσα «μη διαθέσιμο».

Η εφαρμογή λεγόταν ‘Alemarah’ και έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να μαθαίνουν τα τελευταία νέα των Ταλιμπάν, καθώς επίσης και να βλέπουν βίντεο ή να διαβάζουν ειδήσεις σχετικές με την τρομοκρατική αυτή οργάνωση.

Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να μιλήσει για την αφαίρεση της εφαρμογής από το Play Store, αλλά τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αφαιρούνται υλικά ή εφαρμογές που δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες και την πολιτική της εταιρίας.

Ισλαμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των Ταλιμπάν, έχουν επιτυχώς χρησιμοποιήσει κατά καιρούς το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα για προπαγανδιστικούς λόγους.

Με τον όρο Ταλιμπάν, χαρακτηρίζεται το πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που κυβέρνησε το Αφγανιστάν από το 1996 έως το 2001. Οι Ταλιμπάν ανήλθαν στη εξουσία μετά από έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο και κατείχαν το 90% του συνόλου των εδαφών.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2015, οι Ταλιμπάν ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στο Ισλαμικό Κράτος, αποκεφάλισαν έναν στρατιώτη του Πακιστάν που κρατούσαν αιχμάλωτο.

Google Play removes app made by the Taliban

David Goldman by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ