TECH

Vodafone Ελλάδος: αύξηση εσόδων και πελατών κινητής στο α’ τρίμηνο

Vodafone Ελλάδος: αύξηση εσόδων και πελατών κινητής στο α’ τρίμηνο
Η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα από υπηρεσίες να παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση της τάξεως του 2,2%

Θετικό ήταν το πρόσημο για τη Vodafone Ελλάδος όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας (Απρίλιος – Ιούνιος 2022).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα από υπηρεσίες να παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση της τάξεως του 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους και να διαμορφώνονται στα 213 εκατ. ευρώ έναντι 209 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πελατών, η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεικτή. Από τη μία πλευρά, η Vodafone Ελλάδος είδε τους πελάτες κινητής τηλεφωνίας να αυξάνονται κατά 47.000 κατά τη διάρκεια του τριμήνου και να φθάνουν στα 4,301 εκατ. με σημαντική ενίσχυση κατά 32.000 πελάτες όσον αφορά στα συμβόλαια, τα οποία αντιπροσωπεύουν πλέον το 39,6% της πελατειακής βάσης.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι πελάτες όσον αφορά στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις μειώθηκαν κατά 11 χιλιάδες κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου και ανήλθαν στις 961 χιλιάδες.

Όσον αφορά στο μέσο μηνιαίο έσοδο (ARPU) στην κινητή ανήλθε στα 9,9 ευρώ με τις συνδέσεις καρτοκινητής να είναι στα 5,1 ευρώ και στα 17,3 ευρώ στις συνδέσεις συμβολαίου.

Επίσης, υπήρξε μία σημαντική αύξηση της κίνησης δεδομένων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, η κίνηση στο δίκτυο κινητής έφθασε στα 57,7 χιλιάδες TB έναντι 37,4 χιλιάδων ΤΒ στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ