TECH

Τα σχέδια της SAP για την ελληνική αγορά

Τα σχέδια της SAP για την ελληνική αγορά
Η SAP είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και από αυτές που εμπιστεύονται οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο

Η περαιτέρω προώθηση των λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού που διαθέτει προκειμένου να βοηθήσει τις ελληνικές εταιρείες να υλοποιήσουν τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό τους βρίσκεται στην «καρδιά» των πλάνων της SAP για την εγχώρια αγορά.

Η SAP είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και από αυτές που εμπιστεύονται οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο. Όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Ανδρέας Ξηροκώστας, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, το πελατολόγιο της SAP περιλαμβάνει πάνω από 800 επιχειρήσεις στη χώρα μας. «Απευθυνόμαστε σε εταιρείες που έχουν όραμα» επεσήμανε ο κ. Ξηροκώστας, ο οποίος επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τις λύσεις της SAP δεν είναι μεγάλου μεγέθους εταιρείες.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της SAP Hellas, η εταιρεία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη στην ελληνική αγορά από το 2013 μέχρι σήμερα και αν και απέφυγε να δώσει ακριβή νούμερα, επεσήμανε ότι μέσα στην τελευταία τετραετία έχει τριπλασιαστεί.

Ο κ. Ξηροκώστας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. «Δεν είμαστε μία απλή εταιρεία τεχνολογίας αλλά βοηθάμε στην υλοποίηση επιχειρηματικών πρακτικών» ανέφερε, προσθέτοντας πως «όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας έχουν ανάγκες όσον αφορά τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό τους». Σημείωσε πάντως πως ο χώρος της ενέργειας αλλά και αυτοί της παραγωγής και διάθεσης καταναλωτικών ειδών, όπως και εκείνος των υπηρεσιών παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα και ευκαιρίες.

Ευκαιρία αποτελεί και το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Όσον αφορά την πρόθεση της SAP να συμμετέχει σε έργα υλοποίησης ψηφιακών λύσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Ξηροκώστας σημείωσε πως σε αυτά συμμετέχουν οι συνεργάτες που έχει στην Ελλάδα η SAP.

Η ενημερωτική συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ημερίδας της SAP όπου αναλύθηκαν οι νέες λύσεις της γερμανικής εταιρείας. Στην ομιλία του, ο κ. Ξηροκώστας επεσήμανε την ανάγκη που υπάρχει για τις επιχειρήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που εμφανίζονται πλέον όλο και πιο απρόσμενα.

Όσον αφορά τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία βασικά σημεία. Το πρώτο είναι οι επιχειρησιακές διαδικασίες, τις οποίες οι εταιρείες θα πρέπει να τις ξαναδούν όλες, να τις μετρήσουν και να τις βελτιστοποιήσουν και όπου είναι εφικτό να τις αυτοματοποιήσουν. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει οι επιχειρήσεις να επιδιώξουν να μπορούν να διαφοροποιηθούν και γενικότερα να δουν από την αρχή τον τρόπο λειτουργίας τους. Και το τρίτο είναι η σωστή αξιοποίηση των δεδομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ