TECH

Twitter: Αποκατάσταση της λειτουργίας για την άμεση πρόληψη των αυτοκτονιών

Twitter: Αποκατάσταση της λειτουργίας για την άμεση πρόληψη των αυτοκτονιών
Η αφαίρεσή της λειτουργίας αυτής ενέτεινε τις ανησυχίες αναφορικά με τις πολιτικές πρόληψης των ευάλωτων χρηστών στο Twitter AP (ΑΡΧΕΙΟ)

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας #ThereIsHelp, η οποία προωθεί τηλεφωνικές γραμμές άμεσης πρόληψης των αυτοκτονιών, προχώρησε το Twitter το απόγευμα του Σαββάτου (24/12).

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν και άλλες λειτουργίες ασφάλειας για τους χρήστες που αναζητούν το περιεχόμενο συγκεκριμένων αναρτήσεων.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία αυτή είχε αφαιρεθεί πριν από μερικές μέρες, ενώ εντοπίστηκε από χρήστες που αναζητούσαν συγκεκριμένο περιεχόμενο. Η αφαίρεσή της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με δύο ειδικούς, διατάχθηκε από τον ιδιοκτήτη Ίλον Μασκ.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το ζήτημα, η εκπρόσωπος του Twitter, Έλλα Ίργουιν, προχώρησε σε δηλώσεις στο Reuters μέσω email σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε ότι «διορθώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδείξεις μας. Απλώς αφαιρέθηκαν προσωρινά όσο το κάνουμε αυτό. Αναμένουμε να τα επαναφέρουμε την επόμενη εβδομάδα».

Η αφαίρεση της λειτουργίας, γνωστής ως #ThereIsHelp, είχε εμφανιστεί στην κορυφή συγκεκριμένων αναζητήσεων για επαφές σε πολλές χώρες με οργανισμούς υποστήριξης που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τον ιό του AIDS, τα εμβόλια, την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση, την COVID-19, τη φυλετική βία, τις φυσικές καταστροφές και την ελευθερία της έκφρασης.

Η αφαίρεσή του θα μπορούσε να εντείνει τις ανησυχίες αναφορικά με την ευημερία ευάλωτων χρηστών στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι οι προβολές επιβλαβούς περιεχομένου μειώνονται από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση τον Οκτώβριο και έχει δημοσιεύσει στο Twitter γραφήματα που δείχνουν πτωτική τάση, αν και ερευνητές και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν εντοπίσει αύξηση των tweets με ρατσιστικές προσβολές και άλλο μισητό περιεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ