TECH

Η Samsung παρουσιάζει τα νέα Samsung Galaxy Z Flip5 και Fold5 και υποκλινόμαστε στην καινοτομία της

Η Samsung παρουσιάζει τα νέα Samsung Galaxy Z Flip5 και Fold5 και υποκλινόμαστε στην καινοτομία της

Ταξιδέψαμε στη Ν. Κορέα για το Samsung Unpacked τον φετινό Ιούλιο και βρεθήκαμε μπροστά στο μέλλον των foldable συσκευών.

Βρεθήκαμε στη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Κορέας, με πληθυσμό σχεδόν 11.000.000 κατοίκους, την εποχή των μουσώνων. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, η υγρασία φτάνει σε ποσοστά άγνωστα για την Ευρωπαϊκή γωνιά που στεγάζει την Ελλάδα και η Σεούλ δικαιολογεί από την πρώτη στιγμή το κύρος και την παντοδυναμία της σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις. Το όνομά της προέρχεται από την αρχαία κορεατική λέξη Σόραμπολ ή Σόμπολ που σημαίνει η «κύρια πόλη» και αποδεικνύει σε όλες τις φάσεις τις διαμονής μας πως είναι η «πόλη των εξελίξεων», η «πόλη του μέλλοντος», η «πόλη της Samsung».

Το καλοκαίρι στη Σεούλ δεν είναι μόνο τουριστικό pit stop για χιλιάδες ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την τεχνολογική πρωτεύουσα της Ασίας, είναι και χρονικό ορόσημο για τη Samsung γιατί εκεί πραγματοποίησε το Galaxy Unpacked της πριν από λίγες μέρες και το CNN Greece ήταν παρόν. Στο επιβλητικό ballroom του Coex Exhibition Center στο κέντρο του Gangnam, η Samsung ένωσε τα κορυφαία ονόματα της K-Pop Culture, δηλαδή τους Stray Kids και τον Suga από τους BTS, με την πρωταγωνίστρια του «Euphoria», Sydney Sweeney και έκανε εκατοντάδες κόσμου να παραληρεί στην παρουσίαση των νέων προϊόντων που διευρύνουν το οικοσύστημα Samsung Galaxy. Σε ένα περιβάλλον που κατακλυζόταν από εναλλασσόμενες εικόνες, bit, μουσική και short videos, η εταιρία μας καλωσόρισες στο μέλλον των foldable συσκευών, των tablets και των smartwatches με τον πιο άμεσο και ζωντανό τρόπο. Η κυριαρχία της στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων είναι αδιαμφισβήτητη και «παίζοντας στην έδρα της», απλά το έδειξε με τον πιο σύγχρονο και στυλάτο τρόπο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

H Sydney Sweeney

Τα Samsung Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold5 είναι εδώ και προσφέρουν μοναδικές «αναδιπλούμενες» εμπειρίες

«H Samsung φέρνει την επανάσταση στον κλάδο της κινητής με τα αναδιπλούμενα smartphones, θέτοντας νέα υψηλά standards και βελτιώνοντας διαρκώς την εμπειρία του χρήστη. Κάθε μέρα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα αναδιπλούμενα smartphones μας, επειδή προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία που δεν μπορούν να βρουν σε καμία άλλη συσκευή. Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας, μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας», τάδε έφη TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics δίνοντας το intro σε μία παρουσίαση βγαλμένη από το πιο φουτουριστικό και ντιζαϊνάτο μέλλον.

Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Fold5 διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών. Ακόμα και το χαρτί που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία τους είναι από 100% eco material. ‘Ερχονται με πενταετείς ενημερώσεις ασφαλείας και τέσσερις γενιές αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος, γεγονός που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του κάθε προϊόντος, ενώ ενσωματώνουν προηγμένες κάμερες που θα λατρέψουν όλοι οι χρήστες. Στο Galaxy Ζ Flip5, μέσω της μεγαλύτερης οθόνης Flex Window, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν selfies με την πίσω κάμερα, ενώ μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες με τη FlexCam, χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον τόνο του χρώματος ή να διαγράψουν εικόνες εύκολα μέσω της Γρήγορης Προβολής στο παράθυρο Flex Window ενώ πλέον όταν τραβάμε μια φωτογραφία ενός φίλου, η λειτουργία Dual Preview μας επιτρέπει να δούμε τον εαυτό μας στην οθόνη. To hero color της συσκευής είναι το χρώμα της Μέντας (mint) άλλα βγαίνει και σε μπεζ (cream), Λιλά, Γκρι, Μπλε, Πράσινο και Κίτρινο.

Στο Galaxy Z Fold5 το gaming αποκτάει άλλη διάσταση καθώς έρχεται με βελτιωμένα γραφικά και εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ώστε οι χρήστες να βιώνουν συναρπαστικές gaming εμπειρίες στη μεγάλη οθόνη του συγκεκριμένου Galaxy smartphone, μέσω δυναμικών παιχνιδιών, αλλά και της λειτουργίας πολλαπλών παιχνιδιών. Το Galaxy Z Fold5 μπορεί να διαχειριστεί με άνεση το πολύωρο gaming, με το προηγμένο σύστημα ψύξης που διαχέει τη θερμότητα πιο έξυπνα για λιγότερες καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να μειώνει την απόδοση της συσκευής.

Το Samsung Galaxy Tab S9 ορίζει τη νέα εποχή των tablets και τα Samsung Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic βελτιώνουν μοναδικά την καθημερινότητα των χρηστών

Το Sleep Coaching των νέων smartwatches επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους για τον ύπνο στην πράξη μέσω εξατομικευμένων οδηγιών, συμβουλών και υπενθυμίσεων, οι οποίες είναι προσβάσιμες τόσο από τον καρπό του χρήστη όσο και από το συνδεδεμένο τηλέφωνό του. Όταν έρχεται η ώρα ύπνου, το Galaxy Watch6 μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του ιδανικού περιβάλλοντος, χαμηλώνοντας τα φώτα μέσα στο σπίτι, βάζοντας ξυπνητήρι και φυσικά καταγράφοντας τη ρουτίνα ύπνου μας ώστε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη.

Το νέο Galaxy Tab S9 είναι το απόλυτο εργαλείο για κάθε σύγχρονη οικογένεια καθώς η μπαταρία του διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι σε όλα τα άλλα tablets, είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα γραφικών και ήχου. Ο δυναμικός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης της σειράς Galaxy Tab S9 βαθμονομείται αυτόματα από 60 έως 120Hz για να εξισορροπεί την ομαλή απόκριση με τη βελτιστοποιημένη αποδοτικότητα της μπαταρίας. Χάρη στη λειτουργία Eye Comfort μειώνεται, επίσης, η καταπόνηση των ματιών, με το μπλε φως να είναι μειωμένο περισσότερο από 70%. Η τεχνολογία πίσω από τη σειρά Galaxy Tab S9 ζωντανεύει τις μικρές λεπτομέρειες, κάνοντας τη φωτογραφία, τα κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα που θέλουμε να παρακολουθούμε σε ένα tablet, ακόμα πιο ευκρινή.

Από την «Digital City» στην «Dream City», οι πόλεις του μέλλοντος ανήκουν στην Samsung

Μετά το Unpacked και την παρουσίαση του νέου Samsung οικοσυστήματος, συνέχεια είχε η περιήγηση στην «Ψηφιακή Πόλη» που έχει δημιουργήσει η εταιρία λίγο έξω από τη Σεούλ και απασχολεί 37.000 εργαζόμενους. Εκεί στεγάζεται το Samsung Ιnnovative Museum, το C-Lab Creative αλλά και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τους υπαλλήλους της εταιρείας που φιλοξενούν από πισίνα και τοίχο αναρρίχησης μέχρι εστιατόριο και κέντρο γυμναστικής. Ένα digital hub που δεν θα μπορούσε παρά να υπηρετεί τη δημιουργικότητα προάγοντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ύστερα από τη σκέψη, όμως, μιας ιδέας, έρχεται η πράξη. Έτσι, λοιπόν, βρεθήκαμε Gumi Factory για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο της Samsung, ένα από τα 9 που διαθέτει παγκοσμίως, ώστε να καταλάβουμε την καινοτόμα και εξελικτική κουλτούρα του brand. Παρακολουθήσαμε ζωντανά και τα έξι στάδια της δημιουργίας ενός τηλεφώνου της σειράς Galaxy S και Z (οι συγκεκριμένες παρασκευάζονται στο Gumi) η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Σε αυτήν την υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα απασχολούνται 844 εργαζόμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 33 χρόνια και διάρκεια παραμονής τους στη δουλειά τα 15 χρόνια.

Το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική εποχή να ταξιδεύεις στην Ασία λένε οι travel experts, είναι απρόβλεπτο, θερμό, έχει υγρασία, βροχή και ασταθή καιρό. Το καλοκαίρι, όμως, στην Ασία με τη Samsung, έχει μία πολύ σημαντική σταθερά: σε οδηγεί στο μέλλον των τεχνολογικών εξελίξεων και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει. Κάτι που κάνει το ταξίδι μοναδικό, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ιnfo: Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 26 Ιουλίου, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.