TECH

Twitter: Νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά για πολεοδομικές παραβάσεις - Η απάντηση Μασκ

Twitter: Νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά για πολεοδομικές παραβάσεις - Η απάντηση Μασκ
Το λογότυπο «Χ» στα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο AP Photo/Noah Berger

Μία νέα διαμάχη φαίνεται ότι ξεκίνησε για τον ιδιοκτήτη του Twitter, Ίλον Μασκ, αυτή τη φορά με την πολεοδομία του Σαν Φρανσίσκο, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο η τοποθέτηση του λογότυπου «Χ» στο κτήριο του μέσου στην πόλη, να συνιστά παραβίαση αδείας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, η πόλη του Σαν Φρανσίσκο προέβη σε καταγγελία και ξεκίνησε μια έρευνα για την γιγάντια πινακίδα «Χ» που τοποθετήθηκε την Παρασκευή (28/7) στην κορυφή του κτηρίου στο κέντρο της πόλης που ήταν παλαιότερα κεντρικά γραφεία του Twitter.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση πινακίδων σε κτήρια, απαιτεί σχετική άδεια για λόγους ασφάλειας.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο εμπόδισε τους εργαζομένους την περασμένη Δευτέρα να αντικαταστήσουν το σύμβολο στο κτήριο, λέγοντας πως δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η απάντηση Μασκ

Ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δεν άφησε αναπάντηση την κίνηση αυτή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή (30/7) ο Ίλον Μασκ «συμβουλεύει» τις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο να μην ξεχνούν τους «πραγματικούς τους φίλους».

«Πολλοί έχουν προσφέρει κίνητρα στην X (πρώην Twitter) να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σαν Φρανσίσκο. Μια πόλη, η οποία φαίνεται να πλήττεται από ένα καταστροφικό μοτίβο, με τη μία επιχείρηση μετά την άλλη να φεύγουν. Ως εκ τούτου, αναμένουν ότι η «X» θα κινηθεί επίσης στην ίδια κατεύθυνση». Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε «ξέρετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι μόνο όταν οι μετοχές πέφτουν» και καταλήγει «Σαν Φρανσίσκο, όμορφο Σαν Φρανσίσκο, ακόμη και αν όλοι οι άλλοι σε εγκαταλείψουν, εμείς θα είμαστε πάντα φίλοι σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ