TECH

To νέο iPhone 15 θα φορτίζει πιο γρήγορα

To νέο iPhone 15 θα φορτίζει πιο γρήγορα
Ανεπίσημα σχέδια του iPhone15 από το έγκυρο 9to5Mac 9to5Mac

Το φθινοπωρινό λανσάρισμα των προϊόντων της Apple τον επόμενο μήνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει ένα νέο iPhone, το οποίο θα φορτίζει πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ένα τεχνολογικό blog με μεγάλη εγκυρότητα σε ό,τι αφορά την Apple, το επόμενο iPhone θα αλλάξει τη θύρα φόρτισης Lightning της Apple με την πιο διαδεδομένη USB-C και τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα θα υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Το iPhone 15 θα μπορούσε να είναι συμβατό με έναν φορτιστή 35 Watt, επιτρέποντας στη συσκευή να φορτίζει ταχύτερα. Η Apple συνιστά στους χρήστες των iPhone 14 Pro και Pro Max να αποφεύγουν τη φόρτιση με οποιονδήποτε ενσύρματο φορτιστή άνω των 27 watt, ενώ οι χρήστες του iPhone 14 περιορίζουν τους φορτιστές τους στα 20 watt. Ένας φορτιστής 20 watt μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 14 σε μία ώρα.

Τα νέα iPhone θα διαθέτουν θύρα USB-C αντί για Lightning9to5Mac

Τα iPhone δεν πρέπει να συνδέονται με φορτιστές που υπερβαίνουν τον συνιστώμενο αριθμό watt, καθώς η υπερβολική ισχύς θα μπορούσε να υπερθερμάνει το τηλέφωνο και να προκαλέσει βλάβη στη μπαταρία.

Χάνει στη φόρτιση κερδίζει στην μπαταρία

Ακόμη και στα 35 Watt, το iPhone 15 θα εξακολουθεί να φορτίζει πιο αργά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα-ναυαρχίδες, όπως η σειρά Galaxy S23 της Samsung – τηλέφωνα ικανά για «υπερταχεία φόρτιση» με ειδικούς φορτιστές 45 Watt.

Αν και η Apple έχει μείνει πίσω στο παιχνίδι της φόρτισης, τα προϊόντα της εξακολουθούν να διαθέτουν εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τον περασμένο Μάρτιο, το 9to5Mac πραγματοποίησε δοκιμές μπαταρίας στο S23 Ultra και στο iPhone 14 Pro Max. Ενώ το S23 Ultra έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, άντεξε 27 ώρες και 6 λεπτά, ενώ το αντίστοιχο της Apple άντεξε άλλα 38 λεπτά πριν πεθάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ