TECH

Twitter: Στα 19 δισ. δολάρια η αξία του, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα

Twitter: Στα 19 δισ. δολάρια η αξία του, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα
AP/Benjamin Fanjoy

Στα 19 δισ. δολάρια υπολογίζεται περίπου η αξία του Χ (πρώην Twitter), σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας τα οποία φέρεται να επικαλείται ο Έλον Μασκ.

Eιδικότερα, η εταιρεία σήμερα κοστολόγησε την τιμή της κάθε μετοχής της στα 45 δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκαν διεθνή ΜΜΕ, όπως Fortune, The Verge και The New York Times.

Σύμφωνα με το EFE, εσωτερικά έγγραφα αναφέρουν ότι «η εύλογη αγοραστική αξία καθορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο» και αυτό το σώμα δεν έχει δημιουργηθεί επίσημα στο X μέχρι τώρα.

Διαφορά αντίληψης υπάρχει με το αμοιβαίο κεφάλαιο Fidelity, έναν από τους χρηματοδότες της αγοράς του Twitter, το οποίο χθες ανακοίνωσε ότι μειώνει την αξία της επένδυσής του, περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά 65%, που θα τοποθετούσε την αξία του Χ σε περίπου 15.000 ή 16.000 εκατομμύρια.

Τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία πρόσφερε μετοχές σε υπαλλήλους των οποίων η αξία υπολογίστηκε σε περίπου 20 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πριν από έναν περίπου χρόνο για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το σύνολο της εταιρείας να εξαγοράζεται από τον ίδιο για 44 δισ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ