TECH

Τεχνολογία NXTPAPER: Το next big thing στα smartphones είναι εδώ

Τεχνολογία NXTPAPER: Το next big thing στα smartphones είναι εδώ

Από ξηρότητα μέχρι ερεθισμό και από πονοκέφαλους μέχρι αύξηση της μυωπίας, ακόμη και επιτάχυνση της γήρανσης της επιδερμίδας.

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η καθημερινή, πολύωρη έκθεσή μας στο μπλε φως μιας οθόνης, είναι πολλές.

Το ζήτημα είναι ότι πολλές είναι και οι οθόνες τις οποίες χρησιμοποιούμε σε καθημερινό επίπεδο και που συχνά, δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Από τον υπολογιστή ή το laptop που θα χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του εργασιακού οκταώρου, μέχρι την τηλεόραση ή το tablet για τη βραδινή μας ψυχαγωγία και φυσικά, το κινητό μας τηλέφωνο που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μία προέκταση του χεριού μας.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε καθημερινά περισσότερο άνετες εμπειρίες θέασης και να εργαζόμαστε απρόσκοπτα μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των ματιών μας; Την απάντηση μας τη δίνει η τεχνολογία NXTPAPER από την TCL.

Κορυφαίες εμπειρίες θέασης και άνεση στο έπακρο στα μάτια

Τι είναι η τεχνολογία NXTPAPER, γιατί αξίζει την προσοχή μας και πού θα τη βρούμε; Πρόκειται για μία επαναστατική τεχνολογία που προσφέρει κορυφαία άνεση στα μάτια και μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τον καθημερινό χρόνο οθόνης στο τηλέφωνο, με μία πιο άνετη εμπειρία έγχρωμης paper-like προβολής.

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, αυτή η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη σε επιλεγμένα tablet και laptops TCL, ωστόσο, τώρα μπορούμε να τη βρούμε και σε smartphones. Για την ακρίβεια, η TCL μόλις λάνσαρε τα πρώτα smartphones στον κόσμο με την τεχνολογία NXTPAPER, τα οποία παρεμπιπτόντως διαθέτουν και πιστοποίηση hardware από την TÜV για χαμηλό, επιβλαβές μπλε φως.

Ποια είναι αυτά τα smartphones; Πρόκειται για τα TCL 40 NXTPAPER και TCL 40 NXTPAPER 5G. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών συσκευών αναλυτικά.

Από το TCL 40 NXTPAPER στο TCL 40 NXTPAPER 5G η επιλογή είναι δική μας

Πέρα από την τεχνολογία NXTPAPER, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τα νέα αυτά smartphone αξίζουν την προσοχή μας. Αρχικά, στα μόλις 209 ευρώ το TCL 40 NXTPAPER είναι ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, που προσφέρει πολλά για την τιμή στην οποία το βρίσκουμε.

Χάρη στην αντιθαμβωτική, NXTPAPER οθόνη 6,78” FHD+ που διαθέτει, μας παρέχει καθηλωτική ψυχαγωγία, κάθε φορά. Μας προσφέρει, επίσης, και μία άνετη και δημιουργική multitasking εμπειρία, αλλά και παραγωγικότητα στο έπακρο. Να αναφέρουμε απλώς ότι διαθέτει 32MP selfie κάμερα για εντυπωσιακές λεπτομέρειες, RAM 8GB + 8GB RAM expansion και μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε 3D ήχο.

Για εκείνους, βέβαια, που αποζητούν ακόμη περισσότερη ταχύτητα και multitasking χωρίς συμβιβασμούς, το TCL 40 NXTPAPER 5G είναι το smartphone που χρειάζονται. Η αντιθαμβωτική, οθόνη 6,6" HD+ NXTPAPER είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα όμως, να αναφέρουμε ότι στα μόλις 239 ευρώ έρχεται με 5G συνδεσιμότητα, ισχυρή μπαταρία 5000mAh, τριπλή ΑΙ κάμερα 50ΜΡ, RAM 6GB + 6GB RAM expansion, καθώς και ένα πολύ ευέλικτο σύστημα καμερών που αποτελείται από μία 8MP selfie κάμερα, μία κύρια τριπλή κάμερα 50ΜΡ, depth κάμερα 2MP και macro 2MP.

Στα πλεονεκτήματα και των δύο νέων TCL smartphone δε, περιλαμβάνεται ο ενσωματωμένος αισθητήρας που προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και τη θερμοκρασία χρώματος, με βάση τον χρόνο και το περιβάλλον, ώστε να παρέχει κατάλληλες οπτικές εμπειρίες και απαλό φως τη νύχτα.

Ένα βραβευμένο tablet που αξίζει την προσοχή μας και φροντίζει τα μάτια μας

Στις TCL συσκευές που διαθέτουν την τεχνολογία NXTPAPER, πάντως, περιλαμβάνεται μία ακόμη νέα «άφιξη». Ο λόγος για το TCL NXTPAPER 11, ένα tablet που -μεταξύ άλλων- κατάφερε να βραβευτεί με το iF DESIGN AWARD, ένα από τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο, χάρη στον κορυφαίο σχεδιασμό του, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει τεχνολογία για την προστασία των ματιών.

Στα μόλις 279 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η θήκη και το Τ-Pen) το TCL NXTPAPER 11 είναι σίγουρα ένα tablet που ξεχωρίζει, διαθέτοντας την καλύτερη στην κατηγορία του φωτεινότητα οθόνης, αντιθαμβωτικές δυνατότητες, λειτουργία ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας χρώματος και μπαταρία 8000mAh που υποστηρίζει έως 10ώρες online streaming. Ένα ακόμη σημαντικό του πλεονέκτημα είναι ότι με βάρος μόλις 462g και πάχος μόλις 6,9mm πρόκειται για το ελαφρύτερο tablet στην κατηγορία του, οπότε μπορούμε να το έχουμε παντού μαζί μας και να το χρησιμοποιούμε ακόμη πιο ξεκούραστα.

Το σίγουρο είναι πως στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι δύσκολο να αποφύγουμε -και σε πολλές περιπτώσεις να περιορίσουμε- τη χρήση οθονών σε καθημερινή βάση. Αυτό που μπορεί να γίνει όμως, είναι να κάνουμε αυτές τις on-screen εμπειρίες μας όσο πιο άνετες, ξεκούραστες και λιγότερο επιβλαβείς για τα μάτια μας γίνεται. Και για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε οθόνες που φέρουν τις κατάλληλες τεχνολογίες, όπως η πρωτοποριακή NXTPAPER που μας φέρνει η TCL.