TECH

Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2023 για iPhone, iPac, Mac και Apple Watch

Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του 2023 για iPhone, iPac, Mac και Apple Watch
Τις καλύτερες εφαρμογές του App Store για το 2023 αποκάλυψε η Apple James Yarema / Unsplash

Πριν από 15 χρόνια, το App Store της Apple άνοιξε τις «πόρτες» του με λιγότερες από 500 εφαρμογές και παιχνίδια. Σήμερα μιλάμε πια για εκατομμύρια επιλογές, και η εταιρεία, όπως κάθε χρόνο, δημοσιοποίησε τη λίστα με τις καλύτερες του 2023 για όλες τις συσκευές της.

Καλύτερη εφαρμογή για iPhone

AllTrails από την AllTrails Inc.

Εφαρμογή που προτείνει διαδρομές στην ύπαιθρο για άσκηση (περπάτημα, hiking, τρέξιμο, ποδηλασία) ανάλογα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τη διάθεση του χρήστη, ενώ διαθέτει και social στοιχεία.

Καλύτερη εφαρμογή για iPad

Prêt-à-Makeup από την Prêt-à-Template

Εφαρμογή με «λευκά» ψηφιακά πρόσωπα σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του μακιγιάζ για να σχεδιάζουν νέα λουκ. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δικά του πολύ ρεαλιστικά μεϊκ απ χησιμοποιώντας πάνω από 700 προϊόντα ομορφιάς σε 40 διαφορετικά πρόσωπα.

Καλύτερη εφαρμογή για Mac

Photomator από την UAB Pixelmator Team

Εφαρμογή επεξεγασίας φωτογραφίας που διαθέτει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί κανείς, μαζί με κάποια υποβοηθούμενα από δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) που αυτοματοποιούν και επιταχύνουν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες.

Καλύτερη εφαρμογή για Apple TV

MUBI από την MUBI Inc.

Εφαρμογή για streaming ταινιών που διαφέρει από άλλες παρόμοιες πλατφόρμες στο ότι κάθε ταινία έχει επιλεγεί από διεθνείς δημιουργούς και καλλιτέχνες και συστήνεται ανεπιφύλακτα. Με απλά λόγια, δεν θα βρει κανείς τις «σαβούρες» που μπορεί να πετύχει στο Netflix. Δεν περιέχει μόνο για σινεφίλ και κλασικές ταινίες, αλλά και πιο mainstream – αρκεί να έχουν κάποιο επίπεδο.

Καλύτερη εφαρμογή για Apple Watch

SmartGym από τον Mateus Abras

Μία ακόμη εφαρμογή γυμναστικής, που όμως ξεχωρίζει για την «εξυπνάδα» της, όπως το όνομά της αφήνει να εννοηθεί. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να λειτουργήσει περισσότερο σαν personal trainer του χρήστη, ενώ δεν απαιτεί από εκείνον να έχει μαζί του το iPhone.

Καλύτερο παιχνίδι για iPhone

Honkai: Star Rail από την COGNOSPHERE PTE. LTD.

Ένα διαστημικό fantasy RPG όπου ο παίκτης εξερευνεί διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς ταξιδεύοντας στον γαλαξία με το Astral Express. Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και πολύ φιλικό στους αμύητους στη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών.

Καλύτερο παιχνίδι για iPad

Lost in Play από την Snapbreak Games

Δύο αδέρφια, χαμένα σε ονειρικούς κόσμους, προσπαθούν να βρουν το δρόμο για το σπίτι αποφεύγοντας εμπόδια και λύνοντας γρίφους. «Χειροποίητα» γραφικά που θυμίζουν παλιά καρτούν και gameplay που θα γοητεύσει παίχτες όλων των ηλικιών.

Καλύτερο παιχνίδι για Mac

Lies of P, από την NEOWIZ

Ένα action RPG τύπου «Dark Souls» όπου ο παίκτης υποδύεται μια πιο adult και dark εκδοχή του Πινόκιο (καμία σχέση με την παιδική ιστορία) που επιλέγει τα ψέματα που θα πει αλλά όχι και τις μάχες που θα δώσει.

Καλύτερο παιχνίδι Apple Arcade

Hello Kitty Island Adventure, από την Sunblink

Η Hello Kitty είναι ένα από τα πιο δημοφιλή brands παγκοσμίως, και σε αυτό το παιχνίδι εξερεύνησης τη βρίσκουμε μαζί με τους φίλους της σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί, το οποίο θέλουν να επαναφέρουν στις περασμένες δόξες του.

Εφαρμογές με πολιτισμικό αντίκτυπο

Το Pok Pok είναι ένα ψηφιακό playroom για μικρά παιδιά, το Proloquo είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας για ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν, το Too Good To Go ρυθμίζει την πώληση σε χαμηλότερες τιμές φαγητών που περισσεύουν από εστιατόρια, φούρνους κλπ στο τέλος της ημέρας, το Unpacking είναι μια χαλαρωτική εφαρμογή όπου ο χρήστης ανοίγει χαρτοκιβώτια, ξεπακετάρει και τοποθετεί αντικείμενα μέσα σε διαφορετικούς χώρους, και το Finding Hannah είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί τρεις γενιές γυναικών (γιαγιά, μητέρα, κόρη).

Η τάση της χρονιάς

Ως τάση του 2023 η Apple αναγνώρισε τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) και τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερες εφαρμογές, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του ChatGPT. Η ομάδα του AppStore έχει ξεχωρίσει μια σειρά από τέτοιες εφαρμογές, όπως οι Canva, Artifact, Sololearn, SmartDreams, που θα τις βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ