TECH

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που «σκοτώνει» την ταχύτητα του WiFi

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που «σκοτώνει» την ταχύτητα του WiFi
UNSPLASH

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια φαίνεται να είναι η «ένοχη» διακόσμηση που «σκοτώνει» την ταχύτητα του WiFi στο σπίτι ή το γραφείο μας. 

Πώς γίνεται αυτό; Όπως γράφει η The Sun τα φωτάκια αυτά, που αναβοσβήνουν σε διαφορετικούς ρυθμούς, μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία στη συνέχεια επηρεάζουν την ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση.

Τι μπορούν να κάνουν όσοι και όσες αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα; Η εφημερίδα τους προτρέπει απλώς να μετακινήσουν το ρούτερ λίγο πιο μακριά από το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα φωτάκια.

«Για να μειώσετε τον αντίκτυπό του θα πρέπει να κρατήσετε το ρούτερ σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ειδικός.

«Δυστυχώς, αυτά τα «φανταχτερά» αντικείμενα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να είναι κακή για το Wi-Fi σας» εξηγεί ο ίδιος.

«Μερικά φώτα μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση, όταν όμως έχετε εκατοντάδες από αυτά γύρω από το σπίτι σας, τα αποτελέσματά τους μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, προκαλώντας παρεμβολές στο σήμα του Wi-Fi και, τελικά, ακόμη και διακοπή της σύνδεσης».

«Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως επαναλαμβανόμενος ηλεκτρικός παλμικός θόρυβος. Μπορεί να «ρίξει» το σήμα του WiFi ή να το κάνει ασταθές» προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ