TECH

Ήρθε η ώρα να… καθαρίσετε το smartphone σας

Ήρθε η ώρα να… καθαρίσετε το smartphone σας

Η συσκευή που -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού- χρησιμοποιήσατε περισσότερο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας ήταν το smartphone σας. Και πριν το αρνηθείτε ελέγξετε πόσες φωτογραφίες ανεβάσατε σε Instagram και Facebook, πόσα likes κάνατε σε εκείνες των φίλων σας, σκεφτείτε πόσες ώρες περάσατε με τα ακουστικά στα αυτιά, πόσα μηνύματα στείλατε μέσα από το Messenger, το Viber ή το WhatsApp και πόση ώρα περάσατε, «σερφάροντας» στα αθλητικά sites για να δείτε πόσες και ποιες ήταν οι μετεγγραφές που έκανε η αγαπημένη σας ομάδα. Και μην ξεχάσουμε και το πόσες φορές είδες στο YouTube τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που πήραν η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Άφησαν πολλά «σκουπίδια» στο smartphone σας με αποτέλεσμα η συσκευή να έχει αρχίσει να «σέρνεται» κατά το κοινώς λεγόμενον. Και γι’ αυτό θα πρέπει να την καθαρίσετε, κάτι που καλό είναι να κάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν κάνουμε λόγο για καθαρισμό, δεν εννοούμε να πάρετε ένα πανάκι και να αρχίσετε να καθαρίζετε το smartphone σας. Αν και αυτό είναι κάτι που πρέπει επίσης να κάνετε κυρίως επειδή οι δαχτυλιές στην οθόνη είναι αρκετά ενοχλητικές. Αυτό που εννοούμε είναι η εκκαθάριση από τα διάφορα άχρηστα αρχεία και εφαρμογές που έχουν «μείνει» στο smartphone σας.

Για την εκκαθάριση αυτών των «σκουπιδιών», υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, η πιο δημοφιλής εκ των οποίων είναι το Clean Master, η δωρεάν έκδοση του οποίου, όμως, έχει αρκετές ενοχλητικές διαφημίσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι από τα καλύτερα apps προκειμένου να «απελευθερώσετε» τη μνήμη από διάφορες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, όπως και να διαγραφούν διάφορα προσωρινά αρχεία. Συνίσταται πάντως να κάνετε μία πιο «βαθιά» εκκαθάριση, κάτι που σημαίνει ότι θα μπείτε στους φακέλους των ληφθέντων αρχείων, για παράδειγμα, και θα διαγράψετε από εκεί ότι δεν σας είναι πλέον απαραίτητο.

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι πάντως και μία ευκαιρία για να διαγράψετε και όλα εκείνα τα apps που «κατεβάσατε» μεν, αλλά χρησιμοποιήσατε ελάχιστα. Η διαγραφή τους θα «απελευθερώσει» περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για να τον χρησιμοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Γενικώς, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο καλό είναι να αφιερώσετε μισή ώρα για να διαγράψετε αρκετά από τα apps που δεν χρειάζεστε.

Βέβαια, τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες και τα video που τραβήξατε στις διακοπές σας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επιλέξετε ποιες από αυτές θα κρατήσετε και αυτές που θέλατε καλό είναι να τις μεταφέρετε στον υπολογιστή σας ή σε κάποια υπηρεσία cloud. Και μετά να τις διαγράψετε από το κινητό σας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε διαφορετική περίπτωση το ενδεχόμενο τη στιγμή που είστε έτοιμοι να τραβήξετε αυτή την εντυπωσιακή selfie με τους φίλους σας, να βρεθείτε μπροστά σε ένα μήνυμα του τύπου: «Μη επαρκής αποθηκευτικός χώρος». Για να μην αντιμετωπίσετε λοιπόν ένα τέτοιο πρόβλημα, ασχοληθείτε μία ώρα με το καθάρισμα του smartphone σας. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα το μετανιώσετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ