TECH

O προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης του ιδρυτή του Facebook

O προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης του ιδρυτή του Facebook
Facebook/Mark Zuckerberg

Στις αρχές του 2016, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι ο στόχος του ήταν να κατασκευάσει μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που θα τον βοηθά στην καθημερινή λειτουργία του σπιτιού και στην εργασία του και θα είναι κάτι αντίστοιχο του Jarvis, (του χαρακτήρα με τη φωνή του Πολ Μπέτανι, στις ταινίες Iron).

O ιδρυτής του Facebook λοιπόν, ζητώντας τη βοήθεια του Μόργκαν Φρίμαν που έδωσε τη φωνή του στη συσκευή, αποκάλυψε τον νέο του βοηθό, μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο 32χρονος ιδρυτής του κολοσσού των social media, παρουσίασε, περιχαρής, τον δικό του "Jarvis" με μια ανάρτηση αλλά και με διάφορα -αστεία- βίντεο στη σελίδα του στο Facebook.

Στα βίντεο, ο Ζούκερμπεργκ διακρίνεται να χρησιμοποιεί τον Jarvis για να ελέγχει τα φώτα, τον θερμοστάτη, ακόμη και να φτιάχνει τοστ. Επίσης ο Jarvis παίζει μουσική, αλλά όταν του ζητήθηκε από τον Ζάκερμπεργκ να παίξει ορισμένα καλά τραγούδια του καναδικού συγκροτήματος Nickelback, ο βοηθός, με χιούμορ απαντά: "Δεν υπάρχουν καλά τραγούδια των Nickelback". Στα βίντεο εμφανίζονται επίσης η Πρισίλα Τσαν, όπως και η ενός έτους κόρη τους Μαξ.

Όταν ο Ζάκερμπεργκ λέει ότι δοκιμάζει και άλλες φωνές, ο βοηθός ακούγεται να λέει για την Μαξ: "Σταμάτα την, Φεύγει". Όπως εξηγεί, τα βίντεο που ανάρτησε είναι "μια αστεία περίληψη" της ιδέας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ